DEN-HELDER - Het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen opent locatie in Den Helder. Het was al lang een wens om de dienstverlening van Visio dichter bij huis van de slechtziende en blinde cliënten uit den Helder, op Texel en uit de Kop van Noord- Holland aan te bieden. En om de inwoners van deze regio te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid. Daarom heeft Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, een locatie geopend op Willemsoord in Den Helder. Wekelijks is er een spreekuur voor allerhande vragen.

Visio helpt graag verder
Als iemand slechtziend of blind is, zijn dagelijkse activiteiten zoals het huishouden doen, hobby's beoefenen, sociale contacten met familie en vrienden onderhouden en op stap gaan niet altijd meer vanzelfsprekend. Alles kost meer tijd en inspanning waardoor iemand sneller vermoeid raakt. Een gevolg hiervan kan zijn dat de persoon geen zin meer heeft in sociaal contact of het beoefenen van een hobby. Soms ziet iemand er tegenop om op stap te gaan omdat de persoon zich onveilig voelt op straat. Bij Visio weten we welke invloed een visuele beperking op het dagelijks leven kan hebben. Naast de mogelijkheden om praktische problemen aan te pakken, is ondersteuning mogelijk bij verliesverwerking en psychische problemen die zijn ontstaan door het leven met een verminderd zicht.

Wekelijks spreekuur op Willemsoord
Het spreekuur is voor slechtziende en blinde mensen en professionals die graag een oriënterend gesprek willen of kleine hulpmiddelen willen bekijken. Elke dinsdag kunt u op afspraak terecht.

Datum: dinsdag
Locatie: Willemsoord 47, gebouw 29 A, 1781 AS Den Helder
Tijd: op afspraak

Voor cliënten van Koninklijke Visio uit de regio is het mogelijk om trainingen en gesprekken te laten plaatsvinden op de locatie.

Informatie en afspraak maken
De locatie Den Helder is onderdeel van de Visio vestiging in Heerhugowaard. Neem rechtstreeks contact op met de afdeling Advies voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Mail naar heerhugowaard@visio.org of bel naar 088 585 90 00.