ANNA PAULOWNA - Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen organiseert voor de Provincie Noord-Holland de Topshow. Tijdens deze show tonen de fokkers uit Noord-Holland al hun beste dieren van afgelopen fok-seizoen, zoals hoenders, kleine knagers, cavia's en natuurlijk de konijnen De show vindt plaats op zaterdag 8 februari in de Welkoop Anna Paulowna aan de Kerkweg 5a.

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. De keurmeesters geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren. Ook bepalen de keurmeesters welk dier er met de Provinciale goud, zilveren of bronzen medailles naar huis gaan.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden.

De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers.

Verder is de tentoonstelling geopend voor publiek op: Zaterdag 8 februari 09.00 uur tot 16.30 uur.

Entree is gratis.

Voor meer info ga naar: www.wieringerlandshow.nl.