WIERINGEN - Wie 2e kerstdag even lekker wil uitwaaien, kan de wandelschoenen aantrekken en gezellig meelopen met de kerstwandeltocht over Wieringen van Sport Nu Westerland. De tocht is inmiddels een traditie geworden en wordt voor de 7e keer georganiseerd. Een leuke familiewandeltocht waarbij ook honden, mits aangelijnd, zijn toegestaan.

Glooiend landschap
Op Wieringen vindt je rust, gezelligheid en een prachtige natuur, wat het wandelen op Wieringen heel bijzonder maakt. Wieringen was vroeger een eiland. Het oudste gedeelte is 120.000 jaar geleden ontstaan doordat de Noorse gletsjers het keileem tot op grote hoogte opstuwden. Door deze keileembulten heeft Wieringen een glooiend landschap en wijkt het sterk af van de omringende polder.

Ambassadeur van het Landschap
Sport Nu Westerland is sinds 2012 Ambassadeur van het Landschap Wieringen en omgeving en weet dan ook veel te vertellen over dit mooie gebied. Op de route hebben zij een aantal leuke informatiepunten geplaatst, waardoor u meer aan de weet komt over dit bijzondere stukje Nederland.

2 afstanden
Bij de kerstwandeltocht kunt u kiezen uit 2 afstanden, 7 km. en 10 km. welke beiden over de westkant van Wieringen gaan. Heerlijk wandelen over smalle schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, langs oude boerderijtjes, kerkjes en het voormalige Amsteldiep. Ook wordt het laagste en hoogste punt van Wieringen aangedaan met een hoogteverschil van 15 meter! Kortom, 2 prachtige routes!

Koffie, thee en glühwein na afloop
Na afloop van de wandeling wordt iedereen getrakteerd op een kop koffie, thee of glühwein met wat lekkers en kan men nog even gezellig napraten.

De tocht is 2e kerstdag. Er kan worden gestart tussen 13.00 en 13.30 uur bij Sport Nu aan de Westerlanderweg 160 in Westerland. Deelname is 7,50 p.p. en kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

Aanmelden kan telefonisch op 0227-724501 of d.m.v. het inschrijfformulier op www.sport-nu.nl/kerstwandeltocht
Betalen doet u ter plaatse bij aanvang van de wandeltocht. (let op, er is geen pin)