WIERINGEN - Bescherming tegen natuurgeweld en ‘Reanimatie in Nederland’: twee van de doelen van 3FM Serious Request van dit jaar. Wij dragen deze doelen een warm hart toe. Nu bekend is dat twee dj’s van 3FM door onze gemeente (Den Oever & Wieringerwerf) wandelen, zien wij een mooie kans om hier acties aan te koppelen. Daarom organiseren we op 20 december met de agrarische jongerentak van LTO Noord een kerstmarkt op het Omtaplein in Wieringerwerf. Wilt u een actie organiseren? Verengingen, scholen, winkeliers, bedrijven maar ook inwoners zijn van harte welkom om mee te doen. Meld u bij ons aan! De markt duurt van 14.30 uur tot 20.00 uur.

Inzamelingsacties

Tijdens de kerstmarkt kunt u gratis een kraam huren om producten of diensten aan te bieden voor het goede doel. Maar ook in de aanloop naar deze datum toe is al heel veel mogelijk. Denk aan een sponsorloop, een thuis-restaurant of een spelletjesavond. De opbrengsten gaan allemaal naar het goede doel! Heeft u ideeën voor een inzamelingsactie, extra activiteit tijdens de kerstmarkt of wilt u een kraam huren? Stuur dan een mail naar kernbeheer@hollandskroon.nl.

Activiteiten tijdens de markt
Verschillende acties zijn al bedacht. Zo is stichting AED aanwezig om aanwezigen ter plekke te scholen in hun vaardigheden in reanimatie. Ook worden inwoners uitgedaagd die dag niet zelf te koken, maar een portie erwtensoep, boerenkool-, hutspot- of spitskoolstampot af te komen halen. Bereid met producten geteeld door boeren uit onze eigen gemeente, versbereid door slagerij Ton Poelsma. Ook kunt u verspakketten kopen voor het goede doel. Twintig telers doneren heerlijke groentepakketten om zelf lasagne, risotto en ovenschotels te koken. Een kerstmarkt is niets zonder muzikale omlijsting. Er zijn al een aantal koren benaderd met de vraag of zij een glimp van hun kerstrepetoire willen laten horen op deze middag. Ook warme glühwein en chocolademelk zijn aanwezig. Alle inzamelingsacties worden op deze middag bij elkaar opgeteld. In aanwezigheid van de Dj’s wordt het totaalbedrag dat is opgehaald bekend gemaakt.

3FM Serious Request 2018
3FM Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis. Dit jaar staan er drie thema’s centraal, waaronder het thema ‘Bescherming tegen Natuurgeweld’ en ‘Reanimatie in Nederland’. In de week voor kerst wandelen drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie, met als doel om op kerstavond in Utrecht te eindigen. Op donderdag 20 december lopen dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman door Den Oever en Wieringerwerf. Zij beginnen samen op Vlieland en lopen via de Afsluitdijk door Den Oever en Wieringerwerf. Op het traject in onze gemeente worden de dj’s begeleid door een stoet van tractoren die de weg letterlijk en figuurlijk zullen verlichten. De volledige route met alle plaatsen die Sander en Eva aandoen staan op de website van 3FM. Hier vindt u ook meer informatie over de actie ‘bescherming tegen natuurgeweld’.

Actiepagina
Nieuwsgierig naar het opgehaalde bedrag? We hebben een actiepagina gemaakt op de website van Serious Request. Hier kunt u volgen hoeveel geld we met onze acties ophalen.