DEN OEVER - Bij de A7, afslag Den Oever, wordt hard gewerkt aan een enorme keet waar straks het 'brein' van de opwaardering van de Afsluitdijk komt te zitten. De komende jaren wordt de dijk voor 550 miljoen euro onder handen genomen. De kantoorruimte, voor zo'n 250 werknemers die de klus gaan aansturen, moet in januari gereed zijn.

"We zijn aan het bouwen aan een grote keet", vertelt projectmanager Martin Slagboom van consortium Levvel, "Het is in ieder geval de grootste die ik gezien heb." Hij is kwartiermaker en zorgt dat het complex er straks netjes bij staat. "Een schitterende klus"

Op het terrein zijn units neergezet die naadloos in elkaar passen. "Het is modulaire bouw. Je kunt ze dus weer hergebruiken. Als het project hier af is dan kun je ze bij een ander project weer inzetten". Dat zal nog even duren. De komende jaren wordt de Afsluitdijk versterkt, worden de spuisluizen aangepakt en komen er pompen om water van IJsselmeer naar Waddenzee te verplaatsen.

Achthonderd man aan het werk
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Vanaf april 2019 zal het werk aan de dijk echt goed te zien zijn. "Op het hoogtepunt, in 2020-2021 zullen er zo'n 800 man aan het werk zijn. Dat echt de top dus dat is toch aardig wat"

Volgens Slagboom is dit een klus waar veel mensen naar uitkijken. Hij heeft er zelf ook een warm gevoel bij: "Mijn opa heeft aan de Afsluitdijk gewerkt", vertelt hij trots, "Ik kom zelf dan uit Sliedrecht maar mijn vader is in Den Oever geboren. De cirkel is weer rond zo"

Op de plek waar nu de kantoorketen staan komen, nadat alle werkzaamheden zijn afgerond, zonnepanelen te staan.

Zie NH Nieuws voor een uitgebreide reportage.