HYPPOLYTUSHOEF - Clubkampioenen welke normaal gehuldigd worden tijdens de algemene ledenvergadering van Paardrijvereniging de Wironruiters in Hippolytushoef, zijn overvallen tijdens hun lessen. Deze overweldigende noodgreep kwam voort uit de verscherpte maatregelen in de bestrijding tegen de Corona.

Ze zijn er in meerdere categorieën, de clubkampioenen. Springen, dressuur en mennen. Federatie en niet federatie. Paard en ponyruiters. Wanneer zij minimaal 2 van de 3 onderlinge wedstrijden mee hebben gereden, kwalificeren zij zich om tot kampioen benoemd te worden. Dit jaar werden zij niet voor het oog van het grote publiek tijdens de ledenvergadering gehuldigd maar werden zij totaal onverwacht over vallen tijdens hun wekelijkse clubles. Of met een list naar de manege gelokt waar zij hun prijzen in ontvangst hebben mogen nemen. Mariska van Medevoort en Kim de Waard regelen deze onderlinge wedstrijden en deelden de prijzen uit; ‘We voelden ons net Gaston van de postcode Loterij. Zo blij dat iedereen was’.

De helden
Dit jaar zijn gehuldigd als clubkampioenen; Lois Krijnsen (Dressuur federatie pony’s), Rosalie van Hoppe (Dressuur niet federatie pony’s), Cheviane Wijngaarde (Dressuur federatie paarden), Eva Janssen (Dressuur niet federatie paarden), Wendy Terpstra- Vlaming (Mennen vaardigheid), Gon Haverkamp (Mennen dressuur), Lois Krijnsen (Springen Pony’s), Cheviane Wijngaarde (Springen paarden), Justin ten Brinke (Bixie dressuur) en Mies Klein (Bixie springen).

Prijzen
Naast de titel en de roem, ontvangen de winnaars een wisselbeker waar hun naam op gegrafeerd staat, een beker die zij mogen houden en een rozet. Dit jaar ontvangen zij ook een tegoedbon voor een black-photoshoot aangeboden door Brigitta Krijnsen van Brigs Fotografie, Anna Paulowna.

Saamhorigheid
Het doel van deze onderlinge wedstrijden is dat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om te kijken hoe zij ervoor staan in de training van hun paard of pony. Daarnaast vinden wij het belangrijk om het gevoel van verbondenheid en saamhorigheid te creëren. Deze dagen kenmerken zich door de gezelligheid met elkaar. De ervaring is dat men er snel bij dient te zijn om mee te kunnen doen, de aanmeldingen vliegen binnen en helaas is vol echt vol.

Meedoen?
Om mee te kunnen dingen naar deze titels, is het noodzakelijk lid te zijn van de Wironruiters. Je rijdt dan minimaal 2 wedstrijden van de 3 onderlinge wedstrijden. Behaal je de hoogste punten in een van deze categorieën, dan mag je jezelf een jaarlang clubkampioen noemen. Lid worden kan al vanaf €50,- per jaar als basis/startpaslid. Heb je interesse? Mail dan aan info@wironruiters.nl