HIPPOLYTUSHOEF – De match is gemaakt tijdens de beursvloer afgelopen november. Dit initiatief van de Hollands Kroonse Uitdaging brengt verenigingen en stichtingen in contact met het bedrijfsleven. Hier hebben zij met gesloten knip diensten en producten uitgewisseld. Maandag 20 januari is de match tussen Hanke Prijs van Tekstwerkers en de Wironruiters beklonken. Hanke heeft haar kennis over omgaan met de pers en persberichten beschikbaar gesteld, de Wironruiters hun kantine en catering.

In totaal hebben zeventien vertegenwoordigers van uiteenlopende verenigingen en stichtingen deze avond bijgewoond. Hanke bracht ze thuis in de do’s en don’ts in het contact met journalisten. Uiteraard is ook de opbouw en structuur van persberichten aan de orde geweest. Ze besprak twee persberichten, die de deelnemers eerder schreven. Het gezelschap ging samen de discussie aan en de Tekstwerker voorzag hen verder van feedback. Op die manier konden de deelnemers direct oefenen met de kennis die ze kregen. Dit alles met het doel ervoor te zorgen dat jouw bericht een plaats krijgt in de media.

Geschikte locatie
“Het was heel leerzaam, ik heb veel opgestoken en ga zeker aan de slag met de tips die Hanke ons gegeven heeft”, aldus Linda Koning, secretaris van de Wironruiters. “Het idee om de workshop bij ons in de kantine te houden, vonden wij direct een goed plan. Onze vereniging is prima geschikt om grote groepen mensen te ontvangen. Wij hebben een groot parkeerterrein, makkelijke aanrijroute, ruime kantine en we kunnen zorgen voor catering als dat gewenst is.”

Locatie huren
De Wironruiters stelt deze accommodatie vaker beschikbaar voor verhuur. Dit kan zijn voor vergaderingen, evenementen, maar ook om gebruik te maken van het ruime buitenterrein. “En als iemand dat wil, hebben we zelfs vrijwilligers voor bijvoorbeeld de catering of kantinebezetting. Eigenlijk is het een prachtige plek voor de verhuur.”