DEN OEVER - Op zondagmiddag 24 september speelt een groot orkest, bestaande uit ruim 80 Noordhollandse en Friese muzikanten, op het haventerrein in Den Oever (13.30 – 14.30 uur) en bij het Wadden Center op Kornwerderzand (16.00 – 17.00 uur).

Met deze unieke concerten wil Stichting Flarden2025 laten zien dat de Afsluitdijk een prachtig podium voor cultuur en in het bijzonder muziek is. De ultieme wens van de stichting is om met orkesten uit heel Nederland de gerenoveerde Afsluitdijk te openen. De plannen daarvoor liggen klaar.

Met de concerten op 24 september biedt de stichting het publiek alvast een vleugje Flarden2025. Tegelijk inspireren de muzikanten ‘van de Afsluitdijk’ hun collega’s in het land om, wanneer de dijk gereed is, naar het noorden af te reizen en mee te doen op de Afsluitdijk. Van beide concerten worden daarvoor opnames gemaakt.

Première soundtrack Dijken van Dijken!

Filmcomponist Bob Zimmerman schreef voor Flarden2025 de soundtrack Dijken van Dijken! Op 24 september gaat deze soundtrack in première. De bladmuziek van Dijken van Dijken! wordt eind dit jaar verspreid onder alle orkesten in Nederland.