WIERINGEN - Verschillende organisaties en zorgprofessionals in Hollands Kroon slaan de handen ineen met het programma Lekker in je Life. Het programma, dat in september start, richt zich op kinderen uit Hollands Kroon van twee tot achttien jaar, met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma bestaande uit drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.


Eén op de vijf kinderen in Hollands Kroon heeft overgewicht
In Hollands Kroon komt overgewicht bij circa 1 op de 5 kinderen voor. Achter overgewicht kunnen verschillende oorzaken schuil gaan. Lekker in je Life is een programma dat overgewicht bij kinderen aanpakt. Hierbij is de inzet verbetering van kwaliteit van leven: elk kind een gezond en gelukkig leven!
Door verschillende trainingen en bijeenkomsten door verschillende zorgprofessionals wordt op een leuke manier een gezonde leefstijl aangeleerd. Het doel is gezinnen zelf te laten ervaren hoe ze aan de slag kunnen. Na een programma van een jaar is het de bedoeling dat iedereen op eigen benen verder kan. Dit project draait al succesvol op Texel en door subsidie van de Provincie Noord-Holland en van de Gemeente Hollands Kroon kan het nu starten in Holland Kroon.

Deelnemen aan Lekker in je Life of vragen? Stuur een bericht naar: info@lijl.nl