DEN OEVER - Vrijdag 27 augustus was een feestelijke dag bij Scouting Corvus Corone. Na een mooie vakantie is dit weer de eerste opkomst welke zoals altijd in het teken staat van het overvliegen van de oudste leden naar de volgende speltak. Vanwege alle maatregelen waarmee iedereen de afgelopen maanden te maken heeft gehad is het voor de leden lange tijd niet mogelijk geweest om met zijn allen activiteiten te organiseren. Het was dus al heel fijn dat dit nu weer mogelijk is.

Voordat echter dit feest kan beginnen kwam eerst de voorzitter nog met een aantal leuke zaken. Zo heeft de vereniging sinds het voorjaar een heel mooi zonnepanelen systeem laten installeren. Dit was al langere tijd een grote wens, maar aan een goed passend systeem zitten wel de nodige kosten. Om dit toch mogelijk te maken is er een aanvraag gedaan bij de Rabobank voor een bijdrage vanuit het Coöperatiefonds Rabobank. Daarvan is een donatie ontvangen van € 1400,00. Dat is een geweldige bijdrage en een flinke stap in de richting van het realiseren van het zonnepanelen systeem. Als dank brachten de leden, volledig is scouting stijl, een luide yell ten gehore. Om de verdere financiën voor de zonnepanelen bij elkaar te krijgen hebben de leden allemaal loten voor de Nationale Scoutingloterij verkocht. Een aantal was daarbij erg fanatiek, zij hebben meerdere volle boekjes verkocht. Daarvoor is er voor de beste verkoper nog een badge te verdienen. Bij Corvus Corone moest we deze badge gaan verloten onder de beste verkopers. Een spannend moment voor de aanwezige verkopers, Sebastiaan is uiteindelijk de gelukkige geworden die de topseller badge mag gaan dragen.

Na deze introductie van de voorzitter was het de hoogste tijd om te beginnen met het overvliegen. Bijzonder vandaag is dat alle leden van de Bevers gaan overvliegen naar de welpen. Een klein zwart randje om deze feestelijke dag, want hiermee is er voor Corvus Corone geen speltak voor de jongste leden van 5-7 jaar meer. De Bevers zelf hadden er wat minder moeite mee en genoten volop van de obstakels over het water om naar de welpen te gaan. Vanuit deze welpen, de leden van 7-11 jaar, gingen er 10 over naar de scouts. Voor hen werd het obstakel parcours wel een beetje aangepast waardoor ze net wat meer moeite moesten doen om de overkant te bereiken. Als laatste namen we bij de scouts, de leden van 11-15 jaar, afscheid van 5 leden die overgaan naar de explorers. Dat is de jeugdafdeling voor 15-18 jarigen. Aangezien ze nu toch wel een leeftijd hebben dat een flinke uitdaging niet uit de weg wordt gegaan werd het obstakel parcours voor hen ook weer aangepast om de lat nog een stuk hoger te leggen. Gelukkig niet te hoog, iedereen is met heel veel lol over de eindstreep gekomen. En dat er hier en daar een beetje een nat pak werd opgelopen heeft de pret absoluut niet mogen drukken.

Vanaf woensdag 1 september hebben alle leden weer de opkomst op de vaste tijden. De explorers op woensdag van 19:30u tot 21:30u. Op donderdag zijn de welpen aanwezig van 18:30u tot 20:00u. En op vrijdag komen de scouts samen van 19:00u tot 21:00u. Kom gerust eens een keertje kijken.