DEN HELDER - Hoe zorg je ervoor dat overleggen met elkaar na een scheiding leuk en gezellig blijft? Daar gaat het dinsdagavond 25 mei over in het online Opvoedcafé. Een laagdrempelige en informele bijeenkomst die verzorgd wordt door gezinstherapeuten Gideon de Haan en Marina van der Wal. Zij begeleiden veel ouders die tegen de strubbelingen van een samengesteld gezin oplopen.

Het vormen van een stiefgezin is voor veel ouders lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Je bent verliefd, hebt de man of vrouw van je leven gevonden. Dan moet het samen een gezin vormen toch ook wel lukken. De cijfers over het sneuvelen van samengestelde gezinnen laten zien dat het in de praktijk toch nét iets lastiger is. Tijdens het Opvoedcafé ontdekken deelnemers dat ze niet de enige zijn met vragen.

Het thema van 25 mei is: ‘Verschillend denken over opvoeden heeft pluspunten’. Meedoen is gratis, inschrijven is noodzakelijk voor het mailen van de inlogcode. Aanmelden kan via: kopgroepbibliotheken.nl of heldersopvoeden.nl