ANNA PAULOWNA - Hollands Kroon heeft een divers en uniek landschap. Dat willen we vastleggen samen met onze inwoners door middel van een fotowedstrijd. De mooiste foto’s worden geselecteerd en op ansichtkaarten gedrukt. Daarnaast winnen de vier mooiste foto’s een prijs.

Wat is ‘Ode aan het Landschap’?
Met ‘Ode aan het Landschap’ staan we stil bij de veelzijdigheid van Hollands Kroon. Het landschap is al eeuwen een inspiratiebron voor onder andere kunstenaars en dit laten we zien in 2021. We staan dan niet alleen stil bij de schoonheid van het landschap, maar ook bij de kwetsbaarheid ervan. Het landschap is niet alleen mooi op een zomerse zonnige dag. In alle seizoenen en op alle momenten is schoonheid te vinden. Met uw foto’s kunt u laten zien hoe mooi, kwetsbaar en divers het landschap, de natuur en onze cultuur is.

Hoe stuur ik foto’s in?
U kunt uw foto('s) insturen van 14 september tot en met 15 november via de website fotografeer.hollandskroon.nl. De foto moet van goede kwaliteit zijn. Daarom hanteren we een ondergrens van minimaal 2 MB per foto. Samen met uw contactgegevens en een korte omschrijving (waar is de foto gemaakt, en wat vertelt de foto) kunt u de foto(‘s) insturen. U kunt maximaal 10 MB aan foto’s per keer uploaden. U mag het formulier zo vaak invullen als u wilt. Iedereen mag aan de actie meedoen. Zowel inwoners van Hollands Kroon, bezoekers van onze gemeente of mensen uit de regio. Als de foto maar in de gemeente Hollands Kroon is gemaakt. Het maakt ook niet uit of het een ‘oude’ foto is, of een die u speciaal voor deze wedstrijd maakt.

Wat kan ik winnen?
Samen met de beheerders van de Facebookgroep ‘Parels in Hollands Kroon' selecteren we de mooiste foto’s. Deze selectie wordt afgedrukt op ansichtkaarten en vanaf het voorjaar 2021 verkocht bij lokale ondernemers in Hollands Kroon. Uit deze selectie wordt van 4 fotografen de allermooiste foto gekozen. In de week van 23 tot en met 27 november maken we de selectie en de prijswinnaars bekend. De prijzen zijn:

- Een rondleiding bij Landgoed Hoenderdaell en een diner bij restaurant Veer voor twee personen.
- Diner voor twee personen bij restaurant ‘t Anker, Kolhorn.
- Zeehondentocht voor twee personen bij SWRW, Den Oever.
- Streekproductenpakket van beleefboerderij Veldzichthoeve.

Voorwaarden fotowedstrijd Ode aan het Landschap
Door het insturen van foto('s) via onze website fotografeer.hollandskroon.nl gaat u akkoord met onze voorwaarden. U vindt deze voorwaarden onderaan die website.

Waarom een themajaar Ode aan het Nederlandse landschap?
Op maar weinig plekken in de wereld is het landschap zo divers als in Nederland en nergens is de interactie tussen water en land én tussen natuur en mens zo duidelijk aanwezig en inventief aangepakt. De veelzijdigheid van het Nederlandse landschap overweldigt. En daarom brengen we in 2021 een Ode aan dit Nederlandse landschap. Hiermee kunnen we aan recreanten en toeristen laten zien hoe divers ons land is. Ook is het doel om spreiding van deze bezoekers over heel Nederland te stimuleren. Het themajaar is ingesteld door het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). In onze regio werken we hiervoor samen met Holland Boven Amsterdam.