WIERINGEN - Op zaterdag 27 april (Koningsdag) wordt er op Wieringen een Culinaire Wandeltocht georganiseerd voor het goede doel; Vakantie-hospitaalschip Prins Willem-Alexander (PWA). Een schip dat speciaal is ingericht voor mensen die zorg nodig hebben. Jaarlijks genieten 2000 chronisch zieken en/of mensen met een beperking, van een vakantie aan boord van dit schip.

De PWA wordt geëxploiteerd door Stichting Varende Recreatie en vaart sinds 2003 op de binnenlandse wateren. De exploitatie wordt steeds moeilijker door de hoger wordende kosten en de leeftijd van het schip. Hierdoor wordt het steeds noodzakelijker om meer sponsoren, schenkingen en donaties te vinden om het schip te onderhouden en te zorgen dat de gasten van een fijne en onbezorgde vakantie aan boord kunnen blijven genieten!

CuisIEN en Sport Nu
De 2 initiatiefneemsters van de Culinaire Wandeltocht, Ineke Groen van Cateringbedrijf CuisIEN en Renate van der Laan van Sport Nu Westerland hebben de handen ineen geslagen en zijn vast van plan een mooi bedrag op te halen voor dit fantastische schip.

Een aantal keer per jaar helpen zij mee als vrijwilliger in de keuken van het schip en weten als geen ander hoe belangrijk het voor de gasten is dat het schip blijft varen. De blijheid die in zo’n vaarweek van de gezichten af te lezen is, is voor Ineke en Renate de reden om zich voor 200% in te zetten voor dit goede doel. Dit soort initiatieven moéten blijven en daar is geld voor nodig! Zij hopen dan ook dat alle 150 kaarten worden verkocht om zo een heel mooi bedrag aan de stichting te kunnen overhandigen.

2 afstanden!
Er is keus uit een route van 10 km en 15 km. 2 mooie routes over het voormalig eiland Wieringen met zijn kronkelweggetjes, schelpenpaadjes en oude dijken. Met een grote diversiteit aan landschappen en prachtig uitzicht over de Waddenzee. Kortom een wandeling die zeker de moeite waard is!

5-gangen menu!
De wandeltocht vindt plaats rond het middaguur. Tijdens de wandeling krijgt men op 5 prachtige punten één gang geserveerd, van voorgerecht tot dessert, op een aantal plaatsen iets te drinken, op alle punten onbeperkt water en de dag wordt afgesloten met koffie of thee. Dus, 100% zeker gaan de deelnemers met een lekkere gevulde maag naar huis!

Help mee door mee te doen! Zaterdag 27 april! De start vindt plaats tussen 10.30 uur en 11.30 uur bij Sport Nu, Westerlanderweg 160 in Westerland.

Aanmelden is noodzakelijk!
Er zijn 150 kaarten, dus meld je snel aan via de website op www.sport-nu.nl/culinaire-wandeltocht-wieringen.

Ook sponsor worden?
Wilt u persoonlijk of met uw bedrijf ook een donatie doen of het schip structureel steunen, kijk dan eens op de website van de PWA www.vakantieschip.nl/sponsoring/