WIERINGERWAARD - Al meer dan 5 jaar geleden is in basisschool De Tweewegen een Bibliotheek op School geopend. Kinderen en leerkrachten maken sindsdien tijdens en na schooltijd gebruik van deze bibliotheek. Dat is goed nieuws, want voorlezen en zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het aantoonbaar beter op school. Lezen en voorlezen vergroot de woordenschat, ontwikkelt de fantasie en versterkt het begrijpend lezen. Voor ouders is er geen financiële drempel, want kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.

Volwassenen zijn ook welkom

Wat minder bekend blijkt is dat ook volwassenen welkom zijn in de Bibliotheek op School. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen en ook materialen inleveren. Via de website www.kopgroepbibliotheken.nl zijn alle boeken uit de collectie te reserveren. Die kunnen dan later in de bibliotheek op school worden opgehaald. Leden die hulp nodig hebben bij het reserveren van materialen kunnen altijd tijdens de openingsuren langskomen. Er staan dan vrijwilligers klaar om hen te assisteren.

Vrijwilligers gezocht

De Bibliotheek op School wordt mogelijk gemaakt door een team van vrijwilligers, die daar werken onder professionele begeleiding vanuit KopGroep Bibliotheken. Het team kan altijd een paar extra handen gebruiken. Mensen die tijd hebben en het leuk lijken om één keer in de week of twee weken op de maandag of woensdag te helpen in de bibliotheek worden vriendelijk verzocht om een mailtje te sturen naar c.winter@kopgroepbibliotheken.nl. Of om langs te komen tijdens de openingstijden.

De Bibliotheek op School is geopend op Dinsdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en is te vinden aan de Populierenlaan 27 in Wieringerwaard.