SCHAGEN/HOLLANDS KROON - Vind je een beschilderd keitje, dan maak je kans op een prijs. Simpel toch. Op 1 juni verstoppen de JOGG-regisseurs Melissa Deenstra en Marjolein Broersen de keitjes door de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. De vinders ervan wordt aangeraden ze snel bij zich te stoppen en in te leveren bij de sponsoren.

“Iedereen heeft tot eind juni de tijd om de steentjes te vinden. En we doen ons best, dus het zal best goed zoeken worden om ze te vinden”, lacht Melissa Deenstra. In Schagen zijn zwembad De Wiel en SkagaVenture sponsoren. Daar kun je je keitje inleveren. Bij het zwembad krijg je er zwembadkaartjes voor en Skaga geeft een heat karten of een uurtje springen in het springpark weg.” In de gemeente Hollands Kroon krijgen de vinders een vrijkaartje voor Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In dit populaire park leven ontzettend veel dieren waar je tussendoor kunt lopen.

Rage op Facebook
Het initiatief van de beschilderde stenen is van Kei Kado 0223. Met bijna vijfduizend volgers op Facebook is dit inmiddels uitgegroeid tot een ware rage. Zo staat er een foto van een mandje met lieve beschilderde keitjes op een begraafplaats. Met de tekst: ‘beste nabestaande, wilt u een keitje bij het graf van uw dierbare willen plaatsen, dan mag u een steentje pakken’.

Beetje liefde en een glimlach
“Het idee erachter is een beetje liefde en een glimlach geven in een bizarre tijd”, weet Marjolein Broersen. Sommige mensen houden de steen als aandenken aan een mooie wandeling. De JOGG-regisseurs uit de Noordkop grepen het initiatief aan om mensen in beweging te krijgen en in te laten zien hoe belangrijk gezond leven is. JOGG staat voor een gezonde jeugd met een gezonde toekomst.

Meer in Week Gezonde Jeugd

Het keien-idee hangt nauw samen met de Week voor de Gezonde Jeugd die van 7 tot en met 11 juni duurt. De Noordkop JOGG-regisseurs hebben naast deze actie ook tal van andere activiteiten uitgedacht. Er zijn gratis webinars en een quiz te volgen. Steeds in samenwerking met partijen als GGD Hollands Noorden en diverse gemeenten.

Meer weten over de hele Week voor de Gezonde Jeugd? Kijk op onze speciale pagina: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/week-voor-de-gezonde-jeugd/