HIPPOLYTUSHOEF – Maar liefst 14 paarden zijn op 29 augustus doorgelicht door 7 verschillende experts tijdens de APK dag (Algemene Paarden Keuring) bij paardrijvereniging de Wironruiters. Een dergelijk evenement is nog niet eerder georganiseerd in Noord Holland en trok veel bekijks.

Paardenwelzijn

Momenteel is de paardensport veel in opspraak. De paardrijvereniging die veel activiteiten organiseert, kwam ruim 1,5 jaar geleden op het idee om een evenement in het kader van paardenwelzijn te organiseren. Immers zorgen paardeneigenaren graag goed voor hun viervoetige vriendjes. Op deze manier hopen zij hun steentje bij te dragen aan het welzijn van de paarden in de omgeving. De corona maakte dat het evenement steeds verplaatst diende te worden. Maar nu was het zover.

Specialisten
Maar liefst 7 specialisten zijn deze dag gekomen om de eigenaren en hun paarden te voorzien van een globale check-up. In tijdsvakken van een kwartier bezochten de deelnemers de 7 aanwezige specialisten een voor een, welke hen op hun beurt voorzagen van advies en tips. De specialisten die deze dag aanwezig waren: Paardenkliniek Hollands Kroon, Bit & Bridle fitter Jasmijn de Bruijn, Osteopaat Fiona Meilink (Remedio), Zadelservice Melissa, Tamara Zijp Paardenbewegingstherapie, Diensten voor dieren – Donna Pruisscher en Veterinair Paarden Gebitscentrum.

Iedere specialist had in de binnenbak zijn eigen ruimte, zo konden de deelnemers met hun paard elkaar veilig passeren en op de gewenste 1,5 meter afstand blijven van elkaar. Volgens een vaste route liepen de eigenaren met hun paard alle specialisten langs. Na ieder bezoek werd er een kort verslag geschreven door de specialist en deze werd aan het einde van alle bezoeken gebundeld en meegegeven samen met een leuk gevulde goodybag.

Goed ontvangen
Deelneemster Sascha Heddes laat na afloop weten; “APK-dag voor het paard was superleuke en leerzame dag. Ik heb veel informatie, bevestiging en tips gekregen. Ik kon op een prettige ontspannen manier met mijn paard langs de diverse specialisten. Zeker een aanrader!” Maar ook de experts zijn dolenthousiast en geven aan graag mee te willen werken aan een vervolg op deze dag. Dierenarts Anne-Marije van der Mark van Paardenkliniek Hollands Kroon gaf aan: “Ik vond het een leuke dag en goed georganiseerd! Voor herhaling vatbaar!”

Ook deelnemen aan afwisselende activiteiten? Hou dan onze social mediakanalen in de gaten of kijk op de website www.wironruiters.nl