WIERINGERWERF - Het is een prachtige zomer en iedereen is op weg met de fiets of de auto. Op zaterdag 2 juli is er weer de mogelijkheid om een bezoekje te brengen bij Anneke Roza en haar Antroposofische poppen verzameling.

Een beertje op zijn solex was er al. Hij staat op bewonderaars te wachten in de vitrine. Maar er staan meer vrolijke figuurtjes te wachten om aanschouwd te worden. Zelfs Sinter Klaas met zijn knechten staan er en de bewoners van de kerststal. Het zijn allemaal figuurtjes die door Anneke gemaakt zijn. Ze maak er hele voorstellingen van. De sneeuw ligt bij de Eskimo’s en bij de Elfstedentocht rijders. Paddenstoelen in vele maten in een bos tafereel, allemaal hand gemaakt zelfs de afgevallen bladeren zijn met de hand gemaakt. Alles wordt aan gevuld met kleine spulletjes om het compleet te maken. Moedertje aarde zit rustig te wachten en vadertje tijd houdt de tijd in de gaten. Stuk voor stuk uit natuurlijk materiaal vervaardigt.

Verhaal met koffie
Anneke verteld graag over haar passie, hoe het is begonnen. Ze vertelt ook over het kinderspeelgoed naast haar Antroposofische poppen. Ze krijgt zo nu en dan spullen aan geboden en plaatst dit op de zolder van de schuur waar ze haar poppen ook in het heeft tentoongesteld. Krijgt ze dingen dubbel dan verkoopt zij dit voor een lief prijsje en schenk dit aan een goed doel. In deze schuur kan er een kopje koffie of thee gedronken worden. Tijdens de koffie/thee verteld Anneke haar bijzondere verhaal. Er bestaat de mogelijkheid om met een groepje langs te komen maar dan graag op afspraak. Iedere eerste zaterdag van de maanden mei tot en met oktober staat de deur open voor bezichtiging. Ruime parkeergelegenheid en is gratis. Op de dagen 2 juli, 6 aug. 3 sept, en 1 oktober staat de deur vanaf 13.00 tot 17.00 uur open voor bezichtiging. Er is ruime parkeergelegenheid en gratis entree. U kunt haar vinden aan de Oom Keesweg 22 Wieringerwerf. Voor meer informatie staat Anneke Roza u graag telefonisch te woord op tel. 0227 60 1215.