NOORD HOLLAND - Alle vestigingen van KopGroep Bibliotheken zijn tot 6 april gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In een bibliotheek komen veel mensen over de vloer en het is belangrijk om bezoekers en medewerkers te beschermen. De directie begrijpt dat dit voor veel vaste bezoekers een vervelende maatregel is, maar vraagt om ieders begrip.

De sluiting heeft uiteraard gevolgen voor het inleveren van materialen, reserveringen en de activiteiten. Inleveren is tijdelijk niet mogelijk, de uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd met 6 weken, reserveringen kunnen op dit moment niet opgehaald worden, maar blijven voor de klant klaarstaan. Daarnaast rekent de bibliotheek geen boetegeld en zijn alle activiteiten tot 6 april geannuleerd. De bibliotheek blijft per e-mail bereikbaar via: info@kopgroepbibliotheken.nl.

Toch blijven lezen
De komende periode blijven veel mensen noodgedwongen thuis en de bibliotheken zijn dicht. Hoe kun je dan toch blijven lezen? Via de online Bibliotheek kunnen mensen genieten van e-books en luisterboeken. De redactie heeft tijdelijk een reeks extra luisterboeken toegevoegd. Die zijn voor iedereen beschikbaar, dus ook voor diegenen die geen lid zijn van de bibliotheek. Meer informatie via: www.kopgroepbibliotheken.nl