HIPPOLYTUSHOEF – De actieve paardrijvereniging de Wironruiters gaat ook in 2021 van balkjestrainingen naar fanatieke dressuurlessen en van puppylessen naar dressuur met hindernissen. Zij gaan flink ‘knallen’ met activiteiten voor jong en oud, voor heel ervaren en onervaren ruiters. Uiteraard zullen ze deze afstemmen aan de maatregelen in de bestrijding tegen corona. De Wironruiters zetten ze voor u op een rijtje:


Working Equitation
Op zondag 13 december sluiten wij het jaar af met een training Working Equitation. Deze wordt gegeven door Karin van der Sluis, inmiddels een zeer bekende instructrice die de ruiters op positieve wijze en met rust langs, over en door de verschillende obstakels leidt. Bij Working Equitation draait het om een goede samenwerking met je paard, waarbij wederzijds vertrouwen heel belangrijk is. Dit is voor vele ruiters een nieuwe tak van sport en daardoor juist leuk om op deze manier kennis mee te maken. De training op 13 december zit al vol, maar in het nieuwe jaar komt ze weer.

APK-dag voor het paard
Op 31 januari is het mogelijk je vragen te stellen en je paard een ‘check’ te geven bij verschillende experts op paardengebied. Er worden onder andere een paardentandarts, veearts, zadelmaker, fysiotherapeut hoefsmid, paardenmeet en weegschaal verwacht. Het belooft een interessante dag te worden.

Dressuurles van Jacob van der Heide
Maar liefst tien ruiters rijden eens in de maand op vrijdagavond bij Grand Prix ruiter Jacob van der Heide. Hij komt sinds ruim anderhalf jaar met grote regelmaat bij de Wironruiters. Met zijn energieke, positieve en opbouwende manier van benaderen, brengt hij ruiters op elk niveau de kneepjes van het paardrijden bij. Er is maar beperkt ruimte om mee te rijden tijdens deze lessen. Leden krijgen hierbij voorrang op niet leden.

Dressuurles van Gita Hoogers
De Wironruiters is blij dat zij Gita Hoogers, de succesvolle Grand Prix Amazone, aan hun team van instructie toe hebben mogen voegen. Zij geeft daar sinds oktober les. Zij is een enthousiaste en gedreven instructrice, welke haar ruiters stimuleert om naar the next level te groeien. Dat ze van wanten weet heeft ze al dikwijls bewezen door zelf de Grand Prix te bereiken maar ook menig combinatie naar de Z ‘and beyond’ te brengen. Gita geeft per 1 januari les op donderdagen om 20.00uur.

Combi-les van Kirsti Nap
Kirsti Nap is een zeer ervaren paardentrainer en instructrice; zij heeft vele paarden opgeleid in verschillende disciplines zoals dressuur, springen, eventing en de rensport. Vanaf januari is het mogelijk om in een combinatieles te komen te rijden; de ene week springen, de andere week dressuur. Kirsti zal starten met twee combinatielessen; waarbij de ene week dressuur gereden zal worden, de andere week gesprongen wordt.

Balkjestraining, springles en meer..
Tamara Zijp van Tamara Zijp Paardenbewegingstherapie komt in het nieuwe jaar weer reeksen lessen geven; balkjestraining, dressuur met obstakels, springles. Hier kan per reeks/ keer op ingeschreven worden. Tamara past de trainingen aan aan het niveau van de ruiters en de hoogte en kwaliteiten van het paard/ pony. We trappen het jaar af met een nieuwe reeks balkjestrainingen op 29 januari, 12 en 26 februari en 12 maart.

Opstartlessen
Paardrijden moet je ergens leren en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Sommige kinderen hebben het virus al vroeg te pakken en hoe leuk is dat wanneer je dat in een groepje met leeftijdsgenootjes kunt leren. Voor kinderen met een eigen (verzorg-) pony zullen er weer opstartlessen aangeboden worden. Reeksen van acht lessen van een half uur voor €50,- waar ze onder leiding van Kim van Dijk op speelse wijze leren vertrouwd te raken met het ponyrijden.

Tot slot
Kortom er is weer genoeg uitdaging voor iedereen! Alle activiteiten zijn gepland onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Wij houden hoop en daar waar mogelijk passen we de opzet van de activiteit aan aan de maatregelen of verplaatsen we deze. De Wironruiters biedt leden standaard korting (minimaal €5,-) op activiteiten. Je kunt al basislid/ startpaslid worden voor €50,- per jaar.

Wil je meer informatie over prijzen, aanmelden enzovoort, dan kun je al veel teruglezen via onze social media kanalen of mail naar info@wironruiters.nl