Wieringerdagblad.nl
|Nieuws | Sport | Evenementen
Licht bewolkt12.7 ℃

Kaasmakerij Utopia in Schagerbrug

Bezoekadres:

Kaasmakerij Utopia

Grote Sloot 411a
1751LE Schagerbrug
0224-571040
06-20139714
theodekker@kpnmail.nl
http://www.boerengeitenkaas.nl
Sinds 2009 is de Utopia Hoeve gevestigd in Schagerbrug. In de jaren daarvoor werd er vanaf 1994 al op hobbymatige manier geiten gemolken in Assendelft.

Dit waren hoofdzakelijk bonte geiten. De melk werd ook in Assendelft al verkaast op traditionele wijze. Dit wil zeggen dat de melk rauw wordt verwerkt zonder hittebehandeling, vandaar de naam BOERENgeitenkaas.

De naam Utopia Hoeve is ontstaan vanuit het stamboek van de zwart bonte geiten waar ik jarenlang actief in ben geweest. Hier in Schagerbrug beschikken de geiten over een royaal opgezette potstal. Ze kunnen ruim bewegen en worden 2x per dag gemolken. De geiten beschikken over veel ruwvoer zonder bijproducten waarbij ze onder het melken bix krijgen.

Dit alles zorgt ervoor dat de geitenmelk puur en zuiver in de kaasbak belandt. Daarvan wordt de Zijper Boerengeitenkaas gemaakt wat als streekproduct op de markt gezet wordt.

Nieuwsgierig geworden?? Kom gerust eens langs
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Kaasmakerij Utopia. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
J. Duikerweg 15a
1703 DH Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map