Duurzaamheidsdag 9 november 2019

ENERGIE BESPAREN OF ZELFS NAAR GASLOOS?


Zaterdag 9 november 2019 van 11.00 tot 15.00 uur organiseert ERA makelaardij Schagen in samenwerking met Green Steps energie-adviseur Jos Jonker een duurzaamheidsdag. Deze dag valt samen met de Nationale Duurzame Open Huizenroute. Op de site van de Nationale Duurzame Open Huizenroute staan de deelnemende huizen waarvan de eigenaren recent diverse energiebesparende voorzieningen hebben getroffen. Met het openstellen van het huis kunnen bezoekers met eigen ogen zien welke maatregelen zijn getroffen en van de eigenaar zelf horen hoe zij dit hebben ervaren. En sterker welke voordelen zij nu hebben. Wanneer men een of meerdere woningen wilt bezoeken kan men zich aanmelden via de website www.duurzamehuizenroute.nl.


De wetenschap hoe andere eigenaren het nemen van de maatregelen hebben ervaren is een mooie eerste stap. Loopt men zelf ook met ideeen voor het nemen van energie besparende voorzieningen dan is op het kantoor van ERA makelaardij Schagen op deze zelfde dag alle informatie in te winnen. Van zonnepaneel tot isolatie en van CV ketel tot warmte terugwinning op de afvoer van de douche. Er is heel veel mogelijk. Dat het onderwerp actueel is, en veel woningeigenaren tot denken zet, wordt in de dagelijkse praktijk van de ERA makelaar duidelijk. Reden te meer om nu al voor de derde keer deze informatiedag te organiseren. Met energie-adviseur Jos Jonker is de samenwerking gezocht zodat iedere bezoeker op alle onderdelen het juiste advies krijgt. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de huidige eigen woning en de voorzieningen die wel of nog niet zijn getroffen.


U bent van harte welkom zaterdag 9 november 2019 van 11.00 tot 15.00 uur op het kantoor van ERA makelaardij Schagen aan de Rensgars 1C te Schagen.