SLOOTDORP - Op zaterdag 15 juni organiseren Wieringermeerders Anne (23) en Ilone (26) een pop-up kledingmarkt op natuurkampeerterrein het bos roept! (Slootdorp). Dit doen zij om geld in te zamelen voor een schoolproject in de binnenlanden van Ghana. En dat is hard nodig. Anne: “De school is momenteel gebouwd en er wordt er al enkele jaren les gegeven aan kinderen in het basisonderwijs. Kansarme kinderen uit de omliggende dorpen kunnen helaas nog geen gebruik maken van dit onderwijs. Dit willen wij veranderen.”

In oktober dit jaar reizen Anne en Ilone af naar Bomeng, Ghana, om daar het schoolproject van initiatiefnemers Gerrie de Wind en Gerrit Kreijkes te bezoeken. Met de opbrengst van de pop-up tweedehands kledingmarkt zullen Anne en Ilone in Bomeng bijdragen aan de realisatie van het schoolbusvervoer, zodat ook de kinderen uit de omliggende dorpen gebruik kunnen gaan maken van het basisonderwijs en een warme maaltijd op school.

Tijdens de preloved fashion markt wordt kleding verkocht wat absoluut nog een tweede of derde leven verdiend. Ilone; “Tweedehands kleding wordt steeds populairder. Er wordt gelukkig steeds minder kleding weggegooid en mensen recyclen kwalitatief hoogstaande kleding steeds vaker. Met de opbrengst van de complete kledingverkoop zamelen we geld in voor het schoolproject en de realisatie van het schoolbusvervoer.”

Naast het onderwijs richt het schoolproject zich op het verbeteren van de medische voorzieningen voor de schoolkinderen en ontvangen de schoolkinderen iedere dag een warme maaltijd. Anne: “Dankzij dit project kunnen niet alleen de kinderen in Bomeng naar school, maar verbeteren ook de leefomstandigheden van de kinderen.” Anne en Ilone roepen daarom iedereen in de Noordkop op om op 15 juni, tussen 13:00u. en 17:00u, de mooiste gebruikte kledingstukken te komen shoppen op het bos roept! Gerrie en Gerrit zijn tijdens de pop-up kledingmarkt aanwezig om bezoekers meer informatie te verschaffen over de realisatie van het schoolproject. Naast de kledingmarkt kunnen deze middag lekkere drankjes, hapjes en zoetigheden worden genuttigd van Soof on Wheels, Lotte Kookt en Flora’s Taarten.