HOLLANDS KROON - Hollands Kroon heeft drie officiële openbare zwemlocaties namelijk het Zuiderstrand in Den Oever, het Lutjestrand bij Westerland en het Oude Veer bij Anna Paulowna. U kunt hier de komende maanden weer veilig zwemmen. De strandjes zijn schoongemaakt, er zijn mobiele toiletunits geplaatst en de ballenlijnen zijn in het water aangebracht. Daarnaast worden tijdens het zwemseizoen de aanwezige afvalbakken frequent geleegd door onze collega’s van het beheerteam.

Waterkwaliteit
Tijdens het zwemseizoen wordt de waterkwaliteit van de openbare zwemlocaties regelmatig onderzocht. Dit wordt gedaan door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Bij een eventuele verontreiniging worden er borden geplaatst met daarop informatie over de waterkwaliteit. Voor actuele informatie over officiële zwemlocaties kunt u het beste www.zwemwater.nl raadplegen.

Blauwalg Lutjestrand
Het Lutjestrand kampt regelmatig met verontreiniging van blauwalg. Samen met het hoogheemraadschap werken we aan een betaalbare oplossing om dit probleem te aan te pakken. Dit is in 2018 nog niet opgelost. Zwemmers moeten dus ook in 2018 rekening houden met mogelijke blauwalg bij het Lutjestrand.