HOLLANDS KROON - De drie kanshebbers voor de Dr. Ir. C. Lelyprijs 2018 zijn bekend! Na uitvoerig beraad heeft de jury de bedrijven CPT uit Wieringerwerf, Quest Innovations uit Middenmeer en Cryoworld uit Wieringerwerf genomineerd. De Lelyprijs is een tweejaarlijkse prijs voor innovatief ondernemerschap in Hollands Kroon.

Jury
De jury bestaat uit Koos van Bijsterveld van Fender Innovations als vorige winnaar, voorzitter Jeanette de Boer van de Ondernemersfederatie Hollands Kroon, directeur Bedrijven Arno Mulder van de Rabobank en directeur Thijs Pennink van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Wethouder Theo Meskers van Economische Zaken van Hollands Kroon is de voorzitter van de jury.

Bezoek aan kanshebbers
Binnenkort gaat de jury op bezoek bij de drie bedrijven om uiteindelijk een winnaar te kunnen aanwijzen die op 16 november, tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’ bekend wordt gemaakt. De prijs bestaat, naast de eer en publiciteit, uit een prachtig kunstwerk van kunstenaar Hans Blank uit Den Oever.

Composite Production Technology (CPT), Wieringerwerf
Waar bulkvloeistoffen voor de chemische- en voedingsmiddelenindustrie traditioneel in roestvrij stalen (RVS) tankcontainers worden vervoerd, heeft CPT een tankcontainer van composietmateriaal voor een breed toepassingsgebied ontwikkeld. Deze tankcontainers zijn 25 tot 40 procent lichter dan traditionele RVS tankcontainers. Daarnaast hebben de containers van CPT 40 procent betere isolerende eigenschappen.

Quest Innovations, Middenmeer
Quest Innovations heeft diverse nieuwe technologie ontwikkeld op het gebied van medische camera's. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een nieuwe camera, waarvoor een patent is aangevraagd. Deze nieuwe techniek stelt een chirurg in staat om naast een gewoon beeld, meer informatie tot zich te krijgen over de gesteldheid van de patiënt en over het soort weefsel.

Cryoworld, Wieringerwerf
Cryoworld is een bedrijf dat cryogene (letterlijk: ‘koudmakende’) producten op maat levert. Cryoworld ontwerpt, produceert en installeert geavanceerde cryogene systemen voor onder andere onderzoeksinstellingen en de high-techindustrie. De cryogene systemen voor verschillende vloeibare gassen worden gebruikt in industriële en wetenschappelijke toepassingen en geleverd aan gerenommeerde bedrijven en instituten over de hele wereld.