MIDDENMEER - Wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de Doet- & Ontmoetgroep in het Seniorencomplex Kroonwaard in Middenmeer.


De wethouder met volksgezondheid, ouderenbeleid en welzijn in haar portefeuille bezocht het complex om haar betrokkenheid en waardering te tonen en zo de zorgprofessionals en de deelnemers aan de Doet- & Ontmoetgroep een hart onder de riem te steken.

Ook wilde zij zich laten informeren over de huidige stand van zaken bij de Doet- en Ontmoetgroep, met alle genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Wat is het effect van deze maatregelen? De wethouder kreeg een kleien rondleiding en sprak met deelnemers aan de activiteiten. Daarnaast sprak zij met de zorgprofessionals van Wonen Plus Welzijn.

Waardering

De wethouder sprak haar waardering uit voor de zorgprofessionals die met hart en ziel zorgen in deze moeilijke tijd. "We weten dat corona hard heeft toegeslagen. Dat heeft zijn weerslag op iedereen. Een baan in deze sector van zorg en welzijn vraagt, zeker in deze tijd, toewijding. Daar heb ik heel veel respect voor. Het werk kan momenteel - fysiek en emotioneel - heel moeilijk zijn en dan heb ik het nog niet eens over de eigen gezondheid en de gezinnen thuis."

Aandacht

Ook vroeg Mary van Gent naar de bezoekers hun daginvulling en zorgen. "Het raakte me dat onze ouderen tot voor kort geen bezoek meer konden ontvangen en hun appartementen niet uit mochten. Dat kan heel eenzaam voelen", aldus de wethouder. "Het is mooi te zien hoe de professional ondanks de maatregelen juist aandacht heeft voor het belang van contact. Mooi ook hoe hartelijk en warm de sfeer is, ondanks de spanning."

Mary van Gent sloot haar bezoek af met de constatering dat door corona er veel is gebeurd bij de zowel de inwoners, als de deelnemers aan de Doet- & Ontmoetgroep. Inwoners zijn fysiek meer op afstand gekomen, maar de betrokkenheid bij de Doet- & Ontmoetgroep en met elkaar blijft gelukkig hoog.