WIERINGERWERF - De Daarnaast vinden er tijdens en rond deze dag wereldwijd mooie activiteiten plaats en worden mensen die op welke manier dan ook te maken hebben met dementie, in het zonnetje gezet.

De afgelopen jaren gebruikt de afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland, deze dag om door middel van een theatervoorstelling de aandacht te vestigen op de impact die dementie heeft op het leven van iedereen die met deze ziekte te maken krijgt.
Ook dit jaar is het de afdeling Noord-Holland Noord gelukt om, in aangepaste vorm, wederom een voorstelling te kunnen laten zien voor eigen- en algemeen publiek uit de Noordkop.

In samenwerking met de Gemeente Hollands Kroon zal op woensdag 30 september in de Cultuurschuur in Wieringerwerf de voorstelling DE VERRASSING te zien zijn.
Een theatervoorstelling met muziek, humor, herinneringen en herkenbare emoties.
De voorstelling wordt gespeeld door het toneelcollectief Dementie Podium; acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie.

Tijdens de voorstelling worden we deelgenoot gemaakt van een verjaardagsfeest. We zien hoe een moeder en vooral haar kinderen, worstelen met dementie. Door de dochter en zoon worden de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belicht. Blijven ze toeschouwer of lukt het hen zich te verbinden door anders, meer gevoelsmatig te communiceren en
op die manier de wereld van dementie binnen te stappen?
Het delen van verhalen en herinneringen tussen de spelers en de bezoekers zorgt voor een bijzondere èn openhartige beleving.

Zowel ’s middags als ’s avonds vindt er een voorstelling plaats. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Voorafgaand aan de avondvoorstelling zal de gemeente Hollands Kroon, officieel het certificaat Dementievriendelijke Gemeente krijgen. Na de inspanningen en intensieve samenwerking met het Netwerk Dementie Hollands Kroon, in de afgelopen jaren, hebben ze dit dubbel en dwars verdiend!

Kaarten kosten € 5,00 p.p. inclusief 2 consumpties.
In verband met de Coronamaatregelen is voor iedere voorstelling slechts plaats voor 50 personen. Reserveren is daarom noodzakelijk en kan via de website.
of per telefoon tijdens kantooruren 0227-820784. Na overmaken van de toegangsprijs staat u ingeschreven voor de voorstelling.

MIDDAGVOORSTELLING AANVANG: 16.00 uur
AVONDVOORSTELLING AANVANG: 20.00 uur

ADRES: De Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf