HOLLANDS KROON - Op 1 oktober 2017 starten wij met het geven van voorlichtingsbijeenkomsten aan iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt. Tijdens deze bijeenkomst geven wij u informatie over uw rechten, helpen wij u bij het maken van uw CV en vertellen wij u iets over de verplichtingen die u heeft als u een bijstanduitkering krijgt.

Wethouder Mary van Gent: "Laat één ding duidelijk zijn: het is natuurlijk nooit leuk om in de bijstand terecht te komen. Maar vanuit die situatie proberen wij een weg terug te creëren. Deze bijeenkomsten helpen daarbij; het zijn bijeenkomsten die vooral bedoeld zijn om ervaringen te delen, geïnspireerd te worden en goede ideeën op te doen."

Van bijstand naar betaald werk

Bijstand is altijd tijdelijk. Wie bijstand krijgt, moet zo veel mogelijk actief blijven of op zoek naar betaald werk. Daar gaan we tijdens de bijeenkomsten verder op in. Samen kijken we naar wat u nodig heeft om in de toekomst weer zelfredzaam te zijn. Wilt u hier apart over spreken met ons, dan kan dat tijdens de bijeenkomsten ook.

Bijeenkomsten twee keer per maand

De bijeenkomst vinden vanaf oktober twee keer per maand in Anna Paulowna plaats. Iedereen die na 1 oktober een uitkering aanvraagt krijgt een uitnodiging.