DEN OEVER - Het bustransferium in Den Oever wordt vernieuwd. Wethouder Theo Meskers heeft hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Hij deed dit met de heer P.A. Bos, directeur van K. Dekker bouw & infra uit Warmenhuizen.

Verouderd bustransferium
Het bustransferium dat er nu is, is in verouderde staat. Het bestaande gebouw en het aanzicht gaan hard achteruit. Daarom is het nodig dat het bustransferium wordt vernieuwd. Hiervoor maakt K. Dekker in nauwe samenwerking met de gemeente een nieuw ontwerp voor het bustransferium.

Blikvanger met historische en lokale kenmerken
Het doel van de vernieuwing is om een blikvanger van de locatie te maken. Een transferium waarin historische en lokale kenmerken terugkomen. Het verharde binnenterrein en het groen op de locatie worden hierin betrokken. Voor de bouw maken we ook gebruik van materialen die over zijn van andere projecten binnen de gemeente. Ook hergebruiken we veel materialen binnen dit project.

Toegankelijk voor mindervaliden
Het transferium wordt helemaal toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Hier is een financiële vergoeding van de provincie Noord-Holland voor ontvangen.

Klaar in 2022
Het is de bedoeling dat het nieuwe bustransferium rond de zomer van 2022 klaar is. Tijdens de werkzaamheden blijft het transferium voor een deel open.