WIERINGEN - Afgelopen oktober, in ‘De Maand van het Vergeten Plantseizoen’ werden inwoners uit Hollands Kroon uitgedaagd om hun groenkennis te testen. De vergroenquiz was met 260 deelnemers een succes te noemen. Er zijn 25 hazelnootbomen verloot onder de deelnemers, de winnaars zijn bekend.

Groene vragen en slimme tips

De Vergroenquiz stond in het teken van groene vragen en slimme tips over het vergroenen van de tuin, het dakterras en balkon. Want waarom is het najaar hét moment om planten in de grond te zetten? En hoe red je eigenlijk de bijen?

Meer groen in Hollands Kroon

We zien het klimaat veranderen. Meer groen in de leefomgeving helpt om dit tegen te gaan. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Voor mens en dier ontstaat daardoor een fijne leefomgeving. Als gemeente zetten wij ons in voor meer groen in Hollands Kroon. Met de vergroenquiz hopen we inwoners bewust te maken van de voordelen van een groene omgeving. En te laten zien welke kleine stappen er gezet kunnen worden.

Winnaars

Ruim 260 inwoners uit onze gemeente hebben meegedaan aan de quiz. Daarmee was Hollands Kroon de winnaar. Van alle gemeenten die meededen aan de vergroenquiz, hadden wij de meeste deelnemers. Onder de deelnemers uit onze gemeente zijn 25 hazelnootboompjes verloot. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

Samenwerken aan een groene leefomgeving

De Vergroenquiz werd georganiseerd door ons in samenwerking met WatZr, Stichting Steenbreek en Stichting Deeltuinen. De campagnes WatZr en Steenbreek dagen inwoners uit om onze leefomgeving beetje bij beetje te vergroenen. Stichting Deeltuinen maakt groen voor iedereen bereikbaar. Door inwoners hun groene tuin te laten delen met buurtbewoners zonder buitenruimte.