HOLLANDS KROON - Om klimaatverandering tegen te gaan, stapt heel Nederland in 2050 over van aardgas op schone energiebronnen. Ook in Hollands Kroon gaan wij over op groene warmte. Hoe we dat gaan doen zijn we aan het onderzoeken. Met 50 inwoners uit Hollands Kroon gingen wij hierover digitaal in gesprek. In dit bericht blikken wij terug op een inspirerende sessie.

Terugblik
Op maandag 23 november gingen wij digitaal met elkaar in gesprek over groene warmte. Het was een avond vol informatie en praktische tips. Wethouder Theo Merskers informeerde over de noodzaak van deze grote overstap. Daarna werd er in drie subsessie dieper ingegaan op verschillende onderwerpen:
- Duurzame warmte in Hollands Kroon.
- Onderzoekers van Witteveen & Bosch gingen het gesprek aan over de mogelijkheden van groene warmte in onze gemeente. En informeerde over het pad dat wij met elkaar gaan bewandelen.
- Vandaag al duurzaam.
- Duurzaam Bouwloket gaf concrete tips waar woningeigenaren direct mee aan de slag kunnen gaan. Met kleine stappen kunt u al een verschil maken.
- Samenwerken voor een groene buurt.
- Buurkracht vertelde over het bundelen van krachten. In deze sessie kwamen al direct mooie bewonersinitiatieven tot stand. Mail ons als u ook mee wilt doen.

Videoverslag en Q&A
Heeft u de avond gemist en wilt u een indruk krijgen van de bijeenkomst? Bekijk onderstaand videoverslag en u bent in circa 10 minuten op de hoogte!

Vragen en antwoorden
Tijdens de sessie zijn door de deelnemende inwoners vele vragen gesteld. U kunt deze vragen én de antwoorden bekijken op de onze website duurzaam.hollandskroon.nl.

Denk mee
Heeft u ideeën over groene warmte in Hollands Kroon? Of wilt u in een bewonerscomité meepraten over dit onderwerp? Stuur dan een mail naar duurzaam@hollandskroon.nl. Of kijk voor meer informatie op denkmee.hollandskroon.nl

Een duurzaam Hollands Kroon, dat doen we samen!