HOLLANDS KROON - De buurtbewoners van nieuwbouwwijk Groenhof in Breezand zijn een crowdfundingsactie gestart voor een toekomstige speeltuin.

Met dit plan is er straks vertier voor alle kinderen in deze wijk.

Hoe te doneren?

Doneren kan via de website van voorjebuurt.nl

Vertraging aanleg speelomgeving kinderen

Door de crisis zijn er minder huizen verkocht in de wijk. De projectontwikkelaar wil pas iets met de ontwikkeling van de omgeving doen, zoals een speelomgeving voor kinderen, als alle huizen zijn verkocht. Te laat vinden de buurtbewoners. Daarom hebben zij het heft in eigen handen genomen en een projectgroep opgericht om te zorgen dat de speelomgeving er komt. En wat voor een. Een heus speel- en avonturenplaats, genaamd Roverseiland, voor kinderen tussen de 4 en 12. Hoe dat eruit ziet kun je zien in een geanimeerde video.

Hulp van kernbeheer

De projectgroep heeft contact gezocht met het team Kernbeheer om hun droom te kunnen realiseren. Samen met de projectgroep hebben zij ervoor gezorgd dat de projectontwikkelaar een bijdrage levert aan dit project. De plannen zijn ontwikkeld en uitgewerkt met de firma Boerplay. Dat is een bedrijf dat gespecialiseerd is in kinderspeeltuinen en veiligheid. Alles op het gebied van speeltoestellen voor kinderen. Voor alle leeftijden. Met behulp van de stichting ‘Voor je Buurt’ is een crowdfundingsactie opgezet om de benodigde € 10.000,- bij elkaar te krijgen om het Roverseiland te kunnen realiseren. De actie loopt tot 22 maart 2018.

Doneren kan via https://voorjebuurt.nl/nl/projects/roverseiland