BREEZAND - Spelend beleven; dat kan nu op het Roverseiland in de nieuwbouwwijk Groenhof in Breezand. Voor de kinderen was er niet veel te beleven in de wijk die nog in ontwikkeling is. Daarom is de buurt, met Jochem Bos als trekker van het project, ruim een jaar geleden in actie gekomen. Een actie om het ook voor hun kinderen aantrekkelijk te maken.

Eiland met belevingstoestellen
Het moest niet zomaar een speeleiland worden. Op het speeleiland moet je avonturen beleven; dus zijn er leuke speeltoestellen geplaatst. Toestellen waar kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar op kunnen survivallen. Zoals een wiegelbrug, een netbrug een balansbrug en stapstenen in het water. En voor de jongere kinderen een glijbaan, een vogelnestschommel, een veerplateau en een watercombinatie.

Samenwerking met team Kernbeheer
De initiatiefnemers hebben contact gezocht met team Kernbeheer om te praten over de mogelijkheden. Samen met de buurt, projectontwikkelaar Tuin, Boerplay BV en team Kernbeheer is gekeken welke mogelijkheden er waren voor het maken van een speelplaats. Met behulp van ‘De Hollands Kroonse uitdaging’ is een sponsoring- en crowdfundingsactie gestart en is de financiering rondgekomen. Zo zie je maar weer waar een kleine buurt allemaal toe in staat is met de nodige hulplijnen.