NOORDKOP – Elke vakantie zorgen de buurtsportcoaches van Team Sportservice voor een leuke, sportieve activiteit. En dus ook deze voorjaarsvakantie. Voor de kleinere kinderen bouwen ze een jungle na, waar je kunt slingeren als Tarzan en voor wat oudere toveren ze de gymzalen om tot een heus ruimteschip. Daar kunnen ze het virtuele spel Among Us nabootsen.

De vier gymzalen in Warmenhuizen, Hippolytushoef, Schagerbrug en Nieuwe Niedorp worden van maandag 21 tot en met donderdag 24 februari gedomineerd door crew-leden en imposters. De gymzaal is ingericht met kamers, gemaakt van matten, touwen en doeken. Dan kan het spel beginnen.

Om de tuin leiden

“Iedere deelnemer krijgt een kaart waarop staat of hij bij de crew hoort of imposter is. Crewleden moeten in de kamers opdrachten uitvoeren. De imposters proberen dit zo goed en zo kwaad tegen te houden. Maar de imposter kan ook net doen of hij crewlid is en in eerste instantie meehelpen met de opdrachten. Uiteindelijk moet de crew zorgen dat alle lintjes op een centrale plek terechtkomen. Maar of dat lukt…”, licht buurtsportcoach Joëlla Struik Among Us uit.

Meerdere leeftijdsblokken

De kinderen worden verdeeld naar leeftijd: leerlingen van de basisschool – vanaf groep 5 - en jongeren van het voortgezet onderwijs krijgen hun eigen tijdsblok. Among Us is een samenwerking met Link projecten, die zich richt op jongeren.

Jungle festijn

Ook kleinere kinderen – 4 tot en met 8 jaar - komen ruimschoots aan bod deze voorjaarsvakantie. Daarvoor hebben de buurtsportcoaches op 22 en 23 februari twee gymzalen ingericht als jungle. Ze kunnen er klimmen en klauteren. “Ga op jacht naar dieren, spring over sloten, slinger aan lianen en laat zien dat jij een echte Tarzan bent!”, roept Lianne Steeman alle kleinere kinderen op. Zij is de begeleidende buurtsportcoach van deze activiteit. Meedoen kan in Molentocht in Schagerbrug of dorpshuis Harmonie in ’t Veld.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname aan een van de activiteiten zijn 2,50 euro. Aanmelden is verplicht en kan via www.noordhollandactief.nl, de verzamelsite met alle activiteiten. Kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen gratis meedoen en dienen zich aan te melden bij Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl