HOLLANDS KROON - Zaterdag 12 november komt Sinterklaas met de stoomboot weer aan in Nederland. Ook in Hollands Kroon kunnen we Sinterklaas weer verwachten. Op deze pagina leest u welke Sinterklaasintochten er bij ons bekend zijn:


Anna Paulowna en Breezand zaterdag 12 november

  • Anna Paulowna
    • 10.00 uur: Aankomst Sinterklaas per boot bij de jachthaven “Het Oude Veer”. Vanaf “Het Oude Veer” lopend naar Kroondomein. Daarna lopend vanaf het gemeentehuis voor een rondje door Anna Paulowna richting winkelcentrum Molensluis. Na aankomst bij het winkelcentrum Molensluis krijgen de prijswinnaars van de kleurplaten op het plein hun prijs/kado.
  • Breezand
    • 14.00 uur: Vertrek van de stoet vanaf achteringang Hubo (Zandvaart), richting de Wijd. Spaansweg via Burg. Lovinkstraat, D.Lubbertstraat, over de brug meteen rechtsaf de Zandvaart op richting witte brug, naar Bloemenlust. De Sint wordt om 14.30 ontvangen in de grote zaal van Bloemenlust.

Den Oever en Hippolytushoef zaterdag 12 november

Op 12 november 2022 komt Sinterklaas om 10.00 uur aan in Den Oever. Na aankomst is er een optocht door Den Oever en in de middag in Hippolytushoef.

Wieringerwerf zaterdag 12 november

Op zaterdag 12 november om 14.00 uur komt de sint met zijn pieten aan bij de Cultuurschuur aan Loggersplein 1. Hierna volgt een rondrit door Wieringerwerf.
Na deze rondrit is er in de theaterzaal van de Cultuurschuur een gezellig samenzijn met Sint en pieten en met muzikale goochelaar Dennis. Na afloop gaan alle kinderen met een presentje naar huis.

van Ewijcksluis zondag 13 november

Op zondag 13 november vaart de Sint met zijn Pieten rond 14.30 uur het dorp binnen vanaf het Amstelmeer. Breez Harmonie zorgt voor een muzikaal welkom in de Binnenhaven. Nadat Sinterklaas alle kinderen heeft begroet, wordt de middag vervolgd in de kantine van paardensportvereniging Oude Veer (RAP). Alle kinderen, hun ouders en opa's en oma's zijn van harte welkom.

Nieuwe Niedorp zondag 13 november

Op zondag 13 november, tussen 13.00 en 14.00 kan er gestart worden aan de speurtocht. Er zijn twee startpunten, op het schoolplein van De Snip en op het parkeerterrein van de Oosterweg. Bij de start krijg je een formulier mee met de route. Graag zelf een pen meenemen. Tijdens de speurtocht zijn er allemaal verschillende spelletjes te doen, is er chocolademelk, limonade en heel veel pepernoten. Aansluitend 14.00 tot 15.30 is er in de Prins Maurits een pieten disco.

Kolhorn zondag 27 november

Op zondag 27 november om 13.30 uur vertrek vanaf het schoolplein. We verwelkomen Sint en zijn pieten aan de kade en gaan dan naar zijn werkkamer.
Natuurlijk met feest en pietenbal tot 17.00 uur.