MIDDENMEER - Technologieonderneming Quest, gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische camera’s, komt naar Robbenplaat. Binnen het deelgebied Robbenplaat Westrak heeft directeur Richard Meester donderdag 22 april 2021 een koopovereenkomst gesloten met de gemeente Hollands Kroon. Momenteel zit Quest nog in een pand aan de Industrieweg, iets verderop in Middenmeer gelegen. Maar het bedrijf groeit uit zijn jasje en heeft een nieuw hoofdkantoor nodig. Dit hoofdkantoor wordt binnenkort gerealiseerd op een zichtlocatie op Robbenplaat in Wieringerwerf.

Medisch gigant op Robbenplaat
Hollands Kroon is erg blij met de komst van deze internationale onderneming naar bedrijventerrein Robbenplaat. Zeer recentelijk is de Quest Group overgenomen door het Japanse Olympus. Olympus is wereldwijd een vooraanstaand medisch bedrijf en wil na deze overname van Quest graag in de Wieringermeer blijven. Wel op een goede locatie en niet ‘weggepropt’ op een industrieterrein. Daarmee viel de keuze op Robbenplaat, een bedrijventerrein dat Hollands Kroon sinds dit jaar extra promoot en onder de aandacht brengt. Dat de gemeente direct een gerenommeerd bedrijf als Quest kan verwelkomen doet wethouder Theo Meskers goed. “Richard Meester is een geboren Wieringermeerder en heeft een prachtig bedrijf opgebouwd. We zijn blij dat wij hem de ruimte kunnen bieden om verder te groeien”.

Spin-off effecten
Dat directeur Richard Meester zich in wil zetten voor een verdere ontwikkeling van de Wieringermeer blijkt ook wel uit zijn plannen: “Ik wil op korte termijn met de wethouders om tafel om te kijken wat ik nog meer kan doen qua ondernemerschap, startups en bedrijvigheid in de Wieringermeer. Ik verwacht dat de realisatie van dit nieuwe pand voor Quest/Olympus zorgt voor een positief effect. En dat er daardoor ongetwijfeld meer ontwikkelingen rondom deze locatie gaan plaatsvinden. Zo ben ik zelf ook bezig met een aantal zeer innovatieve ideeën waarvoor ik op korte termijn mogelijk meer ruimte op Robbenplaat nodig heb.” De overdracht van de kavel voor Quest staat in ieder gepland in mei 2021 en spoedig daarna zal gestart worden met de bouw.

Promotie Robbenplaat
De komst van de Quest Group is een mooie opsteker voor de promotiecampagne voor dit bedrijventerrein. Het bedrijventerrein staat aangemerkt als regionaal bedrijventerrein, maar de verkopen bleven de laatste jaren achter. Het vermoeden is dat het bedrijventerrein te weinig regionaal bekend is. Daarom is Hollands Kroon onlangs gestart met een grootschalige promotiecampagne. Zo willen we Robbenplaat aantrekkelijker maken en meer bekendheid geven. Voordelen van het bedrijventerrein zijn het parkmanagement aan de Westrak en de glasvezel die er sinds eind 2020 ligt.

Lancering website
Daarnaast beschikt bedrijventerrein Robbenplaat sinds 23 april over een eigen verkoopwebsite. De lancering van deze website is gekoppeld aan de verkoop van de kavel aan Quest, zodat direct de eerste koper gemeld kon worden. Via www.robbenplaat.nl is inzichtelijk welke kavels nog te koop zijn en welke kansen Robbenplaat voor geïnteresseerde ondernemers biedt. De promotiecampagne gaat verder in 2021 en Hollands Kroon hoopt daarmee snel veel nieuwe ondernemers te verwelkomen!