ANNA PAULOWNA - Hollands Kroon roept organisaties op om activiteiten te organiseren voor de ‘Kom erbij week’. Deze week staat landelijk in het teken van de Week tegen Eenzaamheid. Organisaties in Hollands Kroon die in de week van 30 september t/m 7 oktober 2021 activiteiten willen organiseren, kunnen hun ideeën bij ons aanmelden. Ook leuke activiteiten met als doel elkaar ontmoeten en verbinding, zijn welkom.

Elkaar ontmoeten

‘Kom Erbij Week’ is een feest van leuke, verrassende en ontmoetingen vol betekenis. Elkaar ontmoeten vinden wij belangrijk! Ontmoeten is het begin van veel meer. Het Netwerk 'Kom erbij in Hollands Kroon', roept Hollands Kroonse organisaties op om activiteiten te organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Denk aan voorlichting, presentaties, koffiemiddagen, samen sporten, samen eten, samen zingen, spelochtenden, knutselmiddagen enzovoort.

Eenzaamheid is groot probleem
Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem van alle leeftijden. Van de Nederlandse bevolking geeft 43% aan eenzaam te zijn. Hiervan voelt 10% zich ernstig of heel ernstig eenzaam. Het aantal eenzame personen neemt toe met het ouder worden. Van de 85-plussers voelt 63% zich eenzaam. Ook het gevoel van eenzaamheid onder jongeren in Hollands Kroon is groot.

Activiteit organiseren
Wilt u een activiteit organiseren om de eenzaamheid aan te pakken? Of heeft u een ander goed idee om de 'Kom erbij week' te steunen? Hoe meer organisaties en bedrijven meedoen, hoe meer we samen kunnen organiseren voor verschillende doelgroepen.

Aanmelden
Uw activiteit aanmelden kan voor 30 augustus 2021 via de oranje button op deze pagina.Laat ons weten om wat voor activiteit het gaat, het tijdstip van de activiteit en de plaats. Als er een website van is of het staat op sociale media, dan ontvangen wij daar graag een link van. De activiteiten melden wij op www.hollandskroon.nl.Voor meer informatie over de landelijke week, bekijkt u de website Week tegen Eenzaamheid – Een tegen eenzaamheid.

Netwerk Kom Erbij Hollands Kroon
Het Netwerk Kom Erbij Hollands Kroon, bestaat uit meerdere organisaties. Deze organisaties zijn: Geriant, Woonzorggroep Samen, Mantelzorgcentrum, Team Sportservice, LSBO-HK, Humanitas, LINK- Jongerenwerk, Wonen Plus Welzijn, Alzheimer Nederland – afd. NHN, Stichting Present, Stichting Thuishuis Winkel, Incluzio Hollands Kroon en de gemeente Hollands Kroon. Samen bereiden zij de 'Kom erbij week' voor. Voor meer informatie en vragen over de 'Kom Erbij week' neemt u contact op met Eric Groot Antink. E-mail: vitaliteit@hollandskroon.nl en telefoonnummer 088 - 3215397.