SLOOTDORP - Het dorpshuis in Slootdorp is gered van de ondergang. De dorpsvereniging heeft de voormalige basisschool voor 1 euro overgenomen van de gemeente. Samen met de biljartvereniging Wieringermeer '85 kan de dorpsvereniging de komende jaren verder. "Anders was het pand gesloopt en had Slootdorp niets meer voor de ouderen."

Inwoners van Slootdorp maken al jaren gebruik van een deel van de voormalige basisschool. Ouderen komen er om te klaverjassen, voor het kolfen, biljarten, de bingo's en de nieuwjaarsreceptie. Omdat de gemeente vanwege onderhoudskosten zoveel mogelijk af wil van oude panden leek de toekomst van het dorpshuis onzeker.

Blij
De dorpsvereniging kan de kosten voor de hele school niet alleen opbrengen. Met de in ruimtenood verkerende biljartvereniging Wieringermeer '85 is besloten het dorpshuis samen over te nemen. "We zijn er ontzettend blij mee", vertelt Jelle Bil van de dorpsvereniging. Bovendien krijgt het dorpshuis bijna 70 duizend euro van de gemeente voor achterstallig onderhoud. De ander helft van de opknapbeurt zal met crowdfunding en fondsen bij elkaar gebracht moeten worden.

Slopen
De overdracht is inmiddels achter de rug en de eerste tussenwanden liggen er al uit. Biljarter Ben de Koning heeft voor gelegenheid een sloophamer meegenomen in plaats van een keu: "Heeeeerlijk, even alle energie in het slopen, want het scheelde niet veel of we konden nergens meer biljarten."

De planning is dat in december de eerste pools gespeeld kunnen worden in het nieuwe onderkomen.