WIERINGERMEER - Bent u of kent u iemand die een mooi, verdrietig of ontroerend verhaal kan vertellen over de dijkdoorbraak van 1945 in de Wieringermeer, de inpoldering van de Wieringermeer, de aanleg van de Afsluitdijk of de aanleg van het Robbenoord- en het Dijkgatbos? Laat het weten! En wie weet wordt uw verhaal gebruikt bij informatiepunten voor een nieuw te maken interactieve wandel- en fietsroute met QR-codes langs de IJsselmeerkust. Opgeven kan via het online formulier op de website van gemeente Hollands Kroon. Uit de inzendingen selecteren ze een aantal mooie, verdrietige, ontroerende verhalen. Zij worden vervolgens uitgenodigd om hun verhaal op camera te doen. De beelden worden gebruikt voor de route en waarschijnlijk ook uitgezonden via NH Media.

Wethouder Theo Meskers: “De IJsselmeerkust kent een prachtige historie en herbergt zo veel mooie verhalen. Het is geweldig dat we nu op zoek gaan naar deze verhalen om ze te kunnen vastleggen en vereeuwigen. Voor de huidige generatie en alle generaties na ons. Daarnaast is het ontwikkelen van zo’n QR-route bijzonder interessant voor de toerist die onze mooie Kop van Noord-Holland weet te vinden. Door alle inspanningen die we doen worden dat er steeds meer. Daarom is dit project opnieuw een impuls voor de Noordkop. Mogelijk dankzij de samenwerking tussen gemeenten in De Kop Werkt!”

De Kop Werkt!
De wandel- en fietsroute langs de IJsselmeerkust is een project dat valt onder ‘De Kop Werkt!’. De Kop Werkt! is een regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.