HOLLANDS KROON - Door de coronamaatregelen kunnen er minder mensen gebruik maken van het afvalbrengstation van HVC aan de Koggenrandweg in Middenmeer. Tegelijkertijd merkt HVC in de afgelopen weken dat meer mensen hun afval wegbrengen. Dit zorgt voor een opstopping van het verkeer op de N239 en de rotonde wat tot gevaarlijke verkeerssituaties leidt. Daarom hebben de gemeenten Hollands Kroon en Medemblik een tijdelijke omleidingsroute ingesteld. Deze maakt dat wachtende auto’s zich op de Koggenrandweg, een parallelweg aan de N239, veilig kunnen opstellen tot zij gebruik kunnen maken van het afvalbrengstation.

Omleiding

U kunt dus geen gebruik meer maken van de directe aansluiting vanaf de rotonde voor HVC. U moet een klein stukje omrijden richting Medemblik om via de oostelijke toegang op de Koggenrandweg te komen. De gemeente Hollands Kroon heeft samen met de gemeente Medemblik besloten om deze tijdelijke omleidingsroute in te stellen, uitgezonderd voor fietsers en landbouwverkeer. Zodoende kan iedereen gebruik blijven maken van het afvalbrengstation.

Veiligheid
Voor de veiligheid van u en de werknemers van HVC noodzakelijk is dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden tijdens een bezoek aan het afvalbrengstation. Daarnaast is het belangrijk dat het verkeer rondom het afvalbrengstation beter door kan stromen zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Handhaving
Om er voor te zorgen dat er een veilige, werkbare situatie blijft verzoeken wij u om de borden van de omleiding te volgen. De BOA ’s en politie zullen hierop ook handhaven. Allen samen krijgen we corona onder controle.