ANNA PAULOWNA - Kunsthuis Steengoed van Rob Glas en Nadien Jong in Anna Paulowna is de winnaar geworden van de Stimuleringsprijs Cultuur in Hollands Kroon 2022. Wethouder voor Cultuur in Hollands Kroon, Theo Meskers overhandigde aan Rob en Nadien een certificaat en daarmee een geldbedrag van € 2.500,- als prijs. Daarnaast kreeg de winnaar nog een cultuurbox met daarin adressen van lokale kunstenaars om een werk aan te kopen van maximaal € 500,-

De genomineerden

Het bleef spannend tot het laatste moment waarop de juryrapporten werden voorgelezen van de vier genomineerden:

  • DinaMusic
  • Meerpeen Theater
  • Kunsthuis Steengoed
  • De Rock ’n Roll Fabriek

De vakjury is lovend en spreekt waardering uit

De vakjury is lovend over het Kunsthuis Steengoed als unieke kunstuiting. Midden in het agrarische landschap een atelier met kunst die tot de top behoort. "Een culturele uiting met een enorme uitstraling die in korte tijd is bereikt", aldus de jury.

De jury spreekt haar waardering uit over het initiatief van Dina Popma van DinaMusic. Zij geeft in haar kas muziekconcerten. "Er is sprake van een zekere bedrijfsmatige aanpak en het enthousiasme spat ervan af. Het is een zeer kleinschalig initiatief waar mooie concerten tot stand komen."

Volgens de vakjury is het Meerpeen Theater zeer toegankelijke activiteit voor jong én oud. "Het begeleiden en leren tijdens producties, de samenwerking en de ondersteunende talentontwikkeling stimuleert het werken naar een hoog niveau. Uit de groei van de organisatie door het steeds toevoegen van onderdelen blijkt ook een aanpak met een filosofie."

Over de De Rock ’n Roll Fabriek zegt de vakjury dat deze organisatie een breed pakket aan culturele activiteiten aanbiedt, opgezet en geleid door 4 jonge professionals. "Een aanwinst voor het dorp Lutjewinkel maar zeker ook voor de gemeente Hollands Kroon. Een muziekschool hoort daar thuis."

Voor de eerste keer

De cultuurprijs werd voor het eerst uitgereikt. De prijs is voor organisaties, stichtingen en individuele kunstenaars die korter dan vijf jaar een bijzonder prestatie hebben geleverd op het gebied van kunst en cultuur.