HOLLANDS KROON - De kinderkermissen in Anna Paulowna, Hippolytushoef, Wieringerwerf en Den Oever kunnen deze zomermaanden doorgaan in aangepaste vorm. Stichting Behoud Nederlandse Kermissen (SBNK) en de gemeente Hollands Kroon hebben daarover goede afspraken gemaakt. Zaterdag 25 juli start de eerste kinderkermis in Anna Paulowna.

Oplossingen
Per kermis verschillen zowel het aantal als het soort attracties. In goed overleg met Arjan Blokker van de SBNK hebben we oplossingen gevonden om, rekening houdend met de coronamaatregelen, een leuke kermis te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan looproutes, linten, gastvrouwen, bij een attractie aan een kant uitstappen en met linten een looproute volgen en een duidelijke in- en uitgang van de kermis.

Tevreden

Beide partijen zijn zeer tevreden over het snelle en constructieve overleg waardoor er nu toch kinderkermissen komen. Arjan Blokker van de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen: ‘Wij zijn zeer tevreden dat de gemeente met zoveel energie heeft meegewerkt om de kermis mogelijk te maken. Zo zijn we samen tot een mooie oplossing gekomen om inwoners plezier te laten hebben in hun eigen dorp.’

Ook burgemeester Van Dam is blij: ‘Het is voor onze jongste inwoners fijn dat we dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen. Het zorgt voor plezier en vertier in deze vakantietijd. Een compliment aan de stichting voor het snelle schakelen in deze ongewone tijden.’

Opening

De eerste kinderkermis gaat zaterdag 25 juli van start in Anna Paulowna en duurt tot en met maandag de 27 juli. Wethouder Theo Meskers opent de kermis zaterdag om 12.00 uur op het kermisterrein. Locatie is het parkeerterrein aan de Molenvaart ter hoogte van de winkels, op de parkeerplaats van het Kroondomein en een stukje op de Burgemeester Mijnliefstraat. De kermis in Hippolytushoef volgt van 30 juli tot en met 3 augustus, Wieringerwerf van 7 tot en met 10 augustus en Den Oever van 28 augustus tot en met 1 september.