DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken kijkt terug op een jaar vol beweging. Bol van bezigheden, maar ook van een positief gonzen door de straten. '2023 was een jaar waarin we veel konden vieren. Vooral omdat we merken dat we met al die groei en professionalisering verschil maken voor de inwoners van onze gemeenten', aldus directeur Anita Ruder. 

KopGroep Bibliotheken is constant bezig de inwoners van de gemeenten zo goed mogelijk in hun behoeften te voorzien. Leesvaardigheid, Taalvaardigheid, Digitale vaardigheden en Persoonlijke ontwikkeling vormen de speerpunten van de dienstverlening. Dat vraagt om een samenhangend geheel van enthousiaste medewerkers, die zich graag inzetten, een gezonde organisatie, heldere afspraken, innovatie en hechte samenwerking.

In 2023 groeide het ledenbestand met ruim 2.000 leden en mocht KopGroep Bibliotheken in haar 19 vestigingen 278.374 bezoekers ontvangen. Op Texel werd het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend, in Nieuwe Niedorp verhuisde de bibliotheek naar het Winkelhart en de bibliotheek in Tuitjenhorn werd verduurzaamd. Ook werd het veertigjarige bestaan van de bibliotheek in ’t Zand gevierd en het tienjarig bestaan van Markt18 in Schagen.

Met verhalen uit de praktijk en de impact die daarmee wordt gemaakt, geeft het jaarverslag een kijkje in de keuken van de bibliotheekorganisatie. Het jaarverslag is te vinden op de website van de bibliotheek. www.kopgroepbibliotheken.nl