HOLLANDS KROON - Sinds half mei 2018 komen we bij inwoners thuis om een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan te vragen. Via de website www.hollandskroon.nl vult u het formulier in van het product dat u wilt aanvragen. U betaalt het product en ontvangt daarna via de mail van ons een link om een afspraak in te plannen. Dit kan bij u thuis of op een andere (openbare) locatie naar keuze in Hollands Kroon. Een van onze medewerkers komt bij u thuis om de identiteitscontrole te doen en de aanvraag met u te af te ronden. Het document krijgt u een week later thuisbezorgd. Dit scheelt u twee ritjes naar Anna Paulowna.

Pilot voor een half jaar
In veel gevallen gaan we nu al naar onze inwoners toe; denk aan de wijkteams en de kernbeheerders maar ook de thuisbezorging van paspoorten, rijbewijzen en geboorteaangifte bij u thuis. Deze vorm van dienstverlening hebben we uitgebreid door ook het aanvragen van reisdocumenten en rijbewijs bij inwoners thuis te doen. Dit is een pilot voor de duur van een half jaar. Hierna wordt bepaald of we deze dienstverlening doorzetten.

Hoe maak ik hiervoor een afspraak?
Op de website vindt u een stappenplan hoe u een product via onze website kunt aanvragen, betalen en een afspraak kunt maken. Ook vindt u hier het antwoord op veel gestelde vragen.

Extra aanvraagmogelijkheden in Nieuwe Niedorp en Wieringererf ivm zomervakantie
In verband met de zomervakantie verwachten we extra drukte voor het aanvragen van reisdocumenten. Daarom organiseren we op afspraak op twee locaties de mogelijkheid om een identiteitskaart, paspoort en/of rijbewijs aan te vragen. U moet hiervoor wel een afspraak maken! Deze kunt u eenvoudig telefonisch maken.

LET OP: een spoedaanvraag is niet mogelijk!

Aanvraaglocaties in Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf
- Op donderdag 28 juni 2018 van 17.00 tot 21.00 uur zijn kunt u op afspraak terecht in de Brede School ‘De Oude Boomgaard’ aan De Meent 1 in Nieuwe Niedorp (in de centrale hal van de Sint Antoniusschool).
- Op donderdag 5 juli kunt u van 17.00 tot 21.00 uur op afspraak terecht in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

Wat moet u meenemen?
De specifieke eisen verschillen per product. Kijk hieronder op de pagina’s voor meer informatie over wat u mee moet nemen bij de aanvraag.
- Paspoort
- Identiteitskaart
- Rijbewijs