HOLLANDS KROON - Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Sinds1997 komen er wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Daarom zetten wij op zondagavond 12 december de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen Anna Paulowna (Middenweg), Middenmeer, Stroe, Wieringerwaard en Zandburen. Dat doen we om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen die een lichtje willen aansteken. Wilt u ons helpen om deze avond samen te organiseren? Meld u dan bij ons aan.


Aanmelden om te helpen

Meld u aan bij ons via de oranje knop 'Aanmelden'. Na aanmelding krijgt u op een later moment meer informatie van ons via de mail.

Invulling voor deze avond

Er worden kaarsjes aangestoken en mensen kunnen de naam van hun overleden kind (laten) voorlezen. Er is een moment van stilte. Ook is er muziek en worden gedichten voorgelezen. Daarna kunnen wij elkaar ontmoeten in de ontvangstruimte van de begraafplaats om iets te drinken en na te praten.

Golf van licht

Doordat mensen over de hele wereld om 19.00 uur lichtjes aansteken ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind is altijd in iemands hart en gedachten.

Iedereen die zich verbonden voelt is welkom

U bent van harte welkom op 12 december als u een kind heeft verloren. Maar ook broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen, zijn welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de aanwezige mensen.

Aanmelden

Om deze avond goed te organiseren hebben wij uw hulp nodig. Wilt u aan deze avond een steentje bijdragen dan kunt u zich nu aanmelden via de knop 'aanmelden'.