HOLLANDS KROON - Ondernemers bewust maken van de mogelijke inmenging van criminaliteit in het havengebied. Dat was een van de doelen van de controle in de havengebieden van Den Helder, Den Oever en IJmuiden op 27 januari. De Douane, gemeente, politie en omgevingsdienst hebben de ondernemers een informatieflyer aangereikt over hoe ze misstanden kunnen herkennen en kunnen melden.

Burgemeester Rian van Dam:
“Wij hebben vertrouwen in onze visserij. Maar weten ook dat de sector interessant is voor criminelen. De haven ligt afgelegen, is geen zichtlocatie en is een makkelijke verbinding naar het buitenland. Meestal gaat het gewoon goed, maar het is en blijft een aantrekkelijke plek voor ondermijnende activiteiten.

Om hier meer bewustwording over te creëren hebben we ingezet op een integrale controle met de Douane, gemeente, politie en omgevingsdienst. Ik vind het belangrijk dat we samen met de visserij in gesprek blijven over dit onderwerp. Dat is belangrijk voor een sterke en toekomstbestendige vloot.”

Met de controle kijken we of er geen illegale of criminele activiteiten plaatsvinden
Door dit samen met andere partijen te doen hoeven er geen aparte controles plaats te vinden. Dat ontlast ondernemers en zij kunnen meteen al hun vragen stellen.

Heeft u een vermoeden dat er iets niet in de haak is in het havengebied?

Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Of meld dit bij de politie via 0900-8844 (bij spoed 112).