ANNA PAULOWNA - Gemeente Hollands Kroon is door FUTUR, het landelijk netwerk voor jonge ambtenaren, uitgeroepen tot winnaar van de FUTURPROOF award. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een organisatie die toekomstgericht is en werk maakt van verjonging.

Dit jaar werd specifiek gezocht naar een organisatie waar werkgeluk hoog in het vaandel staat, die buiten de gebaande paden durft te treden en durft te experimenteren. Een organisatie waar lef en vertrouwen hand in hand gaan. Waar medewerkers fouten durven te maken dankzij een veilige leeromgeving waarin leren en ontwikkelen veel aandacht krijgt. Gemeente Hollands Kroon liet de gemeenten Sittard-Geleen en Meijerijstad achter zich en mag zichzelf een jaar lang FUTURPROOF noemen.

De gemeente Hollands Kroon is trots op het winnen van de FUTURPROOF award. 'Het is een blijk van waardering en erkenning dat jarenlang inzetten op talenten van medewerkers en daarbij durven te experimenteren zijn vruchten afwerpt. Hiermee laten ze zien dat vertrouwen de basis van alles is en dat het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid van medewerkers leidt tot resultaat'