SCHAGEN / HOLLANDS KROON - De dierenambulance Schagen-Hollands Kroon kan vanaf 1 juli geen gevonden zwerfhuisdieren in het zuidelijke deel van Hollands Kroon en Schagen meer ophalen. Dat is eind juni duidelijk geworden door gebrek aan vrijwilligers. Inwoners worden daarom gevraagd om vanaf nu zelf gevonden zwerfhuisdieren, ook als ze gewond, ziek of dood zijn, naar het dierenasiel in Tuitjenhorn te brengen. Dit geldt ook voor gewonde, in het wild levende dieren en vogels.

Bereikbaarheid dierenambulance Schagen-Hollands Kroon
De opvang en nazorg van zwerfdieren in Tuitjenhorn blijft. Ook kunt u hen nog steeds 24 uur per dag telefonisch bereiken voor vragen of advies over gevonden huisdieren. Het telefoonnummer is: 0224 - 55 18 18. Voor meer informatie ga naar de website van het dierenasiel.

Acute noodsituaties
Tijdens de openingstijden van het asiel in Tuitjenhorn (maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00-16.00 uur) wordt geprobeerd om in geval van een acute noodsituatie een dierenambulance te laten rijden. Dit kan alleen niet gegarandeerd worden. Buiten de openingstijden en in overige gevallen wordt een beroep gedaan op de inzet van de inwoners. We vertrouwen erop dat hiervoor begrip is.

Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon
In het noordelijk deel van Hollands Kroon is de dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon actief. Voor vragen of advies over gevonden zwerfhuisdieren in dit deel van Hollands Kroon kunt u bellen met telefoonnummer 06 - 23 77 34 26. Voor meer informatie gaat u naar de website van de dierenambulance Den Helder.