DEN OEVER/HIPPOLYTUSHOEF - Hippolytushoef en Den Oever zijn de grootste dorpen op het voormalige eiland Wieringen. In beide centrumgebieden worden woningen afgewisseld door winkels, horeca en andere voorzieningen. De sfeer en identiteit worden onder andere bepaald door de uitstraling van de gevels. Om het dorpshart van Hippolytushoef en Den Oever ook in de toekomst levendig en aantrekkelijk te houden heeft Hollands Kroon een voorstel voor de gevelinspiratieboeken vastgesteld. Met de hulp van stedenbouwkundigen heeft de gemeente gekeken hoe de gevels het karakter van deze dorpen kunnen benadrukken.

Denkmee

Inwoners, ondernemers en andere belangstellenden worden aangemoedigd om hun mening over het voorstel te delen via denkmee.hollandskroon.nl of door deel te nemen aan één van de georganiseerde bijeenkomsten, waar ook rondwandelingen door één van de dorpen op het programma staan. Deze interactieve sessies zijn bedoeld om ideeën te verzamelen en in gesprek te gaan over de toekomstige uitstraling van de gevels in Hippolytushoef en Den Oever.

Met deze stap hoopt de gemeente de basis te leggen voor een toekomst waarin de centra van Hippolytushoef en Den Oever niet alleen levendig en aantrekkelijk blijven, maar ook de historische en culturele waarden van het gebied weerspiegelen.

Lees verder op de website of op denkmee.hollandskroon.nl