DEN HELDER - Op vrijdag 6 december heeft Den Helder zich officieel kandidaat gesteld om als haven opgenomen te worden in het raceprogramma van de Tall Ship Races in 2023. Dit gebeurde door het overhandigen van het bidbook tijdens de conferentie van Sail Training International in Antwerpen. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de voorbereiding richting Sail Den Helder 2023. Den Helder heeft de ambitie om ook in 2023 een groots Sail evenement te organiseren, in samenhang met de Marinedagen.

Sail 2023 biedt jongeren tussen de 15 en 25 jaar een unieke gelegenheid om kennis te maken met de zeilwereld of om deel te nemen en ervaringen op te doen in een groots maritiem evenement. Sail Den Helder zal ook in 2023 een mooi podium kunnen bieden voor de samenwerking in de regio met onder andere de gemeenten Texel en Hollands Kroon, de Provincie en de Koninklijke Marine. Sail 2023 biedt de deelnemende gemeenten, de provincie, de sponsoren en het lokale- en regionale bedrijfsleven een unieke gelegenheid om zichzelf te presenteren en op de kaart te zetten. Dat Sail Den Helder nu al op veel draagvlak kan rekenen blijkt uit de brede delegatie die aanwezig was bij het uitreiken van het bidbook. In april of mei 2020 wordt bekend gemaakt of Den Helder In het raceprogramma is opgenomen.

Bij de uitreiking waren naast vertegenwoordigers van het Sailbestuur ook aanwezig: burgemeester Jeroen Nobel en wethouder Kees Visser (Den Helder), burgemeester Michiel Uitdehage (Texel), wethouder Theo Meskers (Hollands Kroon) en Vice Admiraal Rob Kramer (CZSK)