HOLLANDS KROON - Om de strijd aan te gaan tegen cybercriminaliteit zijn wij op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren. Doe jij mee?

Word een Cyber Agent
Ben (of ken) jij iemand die kwaadaardige hackers te slim af is en het in zich heeft om zichzelf en de gemeente te beschermen tegen online gevaar? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken en die samen met de politie en burgemeester gaat zorgen voor een veilige digitale wereld! Wil je weten wat het precies inhoudt? Burgemeester Rian van Dam en wijkagent Jan Martijn Stout leggen het je uit in volgende video.

Kom in actie en doe mee!
Help jij ons om de online boeven te pakken? Geef je dan nu op en speel mee! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store of Google Play Store. Registreren is verplicht. Daarmee geef je je op om deze game te spelen. Op de site van joinhackshield zie je het aantal Cyber Agents en hun behaalde scores binnen onze gemeente.


Huldiging voor de beste Cyber Agents van Hollands Kroon in december
De beste Cyber Agents uit Hollands Kroon worden in december gehuldigd op het gemeentehuis. Wij zien hen namelijk als de helden van de toekomst. Noord-Holland wordt de eerste provincie met zijn eigen team van Junior Cyber Agents.

Cybercrime komt steeds vaker voor en daar kan de jeugd wat aan doen!
De maatschappij digitaliseert steeds meer. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of andere vormen van digitale criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s. Begin dit jaar startten zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig met de pilot genaamd ‘HackShield’.

HackShield; een educatief spel voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar
HackShield is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarige kinderen spelenderwijs opleidt tot Junior Cyber Agents. In de game gaan de kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.

Op 1 juli werden in de zeven pilot gemeenten de eerste Junior Cyber Agents van Noord-Holland gehuldigd. Vanaf 2 september start een nieuwe campagne en gaan nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland, waaronder Hollands Kroon, op zoek naar nieuwe Junior Cyber Agents. Doe jij mee?

Meer informatie over HackShield is te vinden via joinhackshield.nl.